4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'un en başarılı Kent Konseyi

Küçükçekmece Belediyesi Kent Konseyi, 2008 yılı 11. Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. 

Yeni nikâh sarayının çok amaçlı salonunda düzenlenen oturumda, ilçe genelindeki çalışmalar ele alındı. Toplantıda bir konuşma yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’a en hazır ilçeyiz” sözleriyle katılımcılardan büyük alkış aldı. 

“İSTANBUL’UN EN BAŞARILI KENT KONSEYİ”



2008 yılı faaliyetlerinin ele alındığı ve bu amaçla geride bıraktığımız dönemin bilançolandırıldığı Kent Konseyi’nin 11. Genel Kurul toplantısı, yeni nikâh sarayında düzenlendi. Şehitlerin aziz anısı için düzenlenen saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından geçilen oturuma, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın sözleri damgasını vurdu.



Konuşmasına “Göreve geldiğimiz günden bu yana, Küçükçekmece’ye Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan toplam yatırımın dört katını gerçekleştirdik” sözleriyle başlayan Yeniay, şöyle devam etti:



“Yerel yönetimler sadece kamusal alanda görev yapmakla sınırlı kalmamalı, aynı zamanda istihdam, güvenlik, sosyal yaşam, eğitim ve kültür alanında da eylem planı gerçekleştirmelidir. Göreve geldiğimizde Küçükçekmece bu bakımlardan sıfır noktasındaydı. İlk beş yıl için hedefimiz, diğer ilçelerin imkânlarına gereksinim duymaktan kurtulmaktı. Bunu başardık. İkinci beş yıllık dönemde ise bölgesinde lider bir Küçükçekmece inşa etmek istiyoruz.”



Küçükçekmece Belediyesi yönetiminin gerçekleştirdiği çalışmaların temelini güçlü bir birlik ve koordineli çalışma olarak özetleyen Başkan Yeniay, “Yapılan yatırımlar, elde edilen başarılar lafla değil; planlı programlı çalışarak kazanıldı” şeklinde konuştu.



Yeniay ayrıca “Bunların olması için yönetim olarak vizyonunuz, gerçekleştirmek istediğiniz hayallerinizin olması gerekir. Şu anda olası bir İstanbul depremine karşı tedbirleri ele alan alt yapı çalışmalarımızda son aşamaya gelmiş bulunmaktayız” diyerek, gelinen son noktayı da özetledi.



Küçükçekmece Kent Konseyi’nin, İstanbul’daki ilçe kent konseyleri arasında çalışmaları itibariyle en başarılı örneği teşkil ettiğinin altını çizen Yeniay, yakın zamanda devreye girecek olan Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nin de müjdesini verdi.



İSTANBULLUYA YARAŞIR YENİ YAŞAM ABİDESİ



“Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’miz (CKSM) şu anda İstanbul’un en modern tiyatro sahnesine sahiptir. Haftada on iki tiyatro oyunuyla sadece Küçükçekmeceli değil, tüm İstanbullu sanatseverlere hizmet veriyor. CKSM aynı zamanda 5400 öğrencimizin çeşitli dallarda eğitim gördüğü bir eğitim abidesidir. Ancak yakında hizmete girecek olan Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi ile İstanbul’un en büyük ve en modern tiyatro sahnesi yine bizde olacaktır. 550 koltuk kapasiteli salonumuzun İstanbul sınırları içinde bir eşi daha yok. Bunu, 6500 evladımızın öğrenim göreceği eğitim-kültür kurslarıyla da destekleyerek, aynı anda on bin gencimizi yarınlara tam donanımlı olarak hazırlayacağız.

Sözlerini “On beş yıl sonrasının Küçükçekmece’sinde buluşmak üzere” diyerek tamamlayan Yeniay, dinleyenlerce ayakta alkışlandı.



KENTLİ OLMANIN SOSYAL BİLİNCİ; KENT KONSEYİ



Başkan Yeniay’ın ardından kürsüye gelen Uzman Şehir Planlamacısı Bora Selim, dinamik bir kentte yaşamanın gereklerinin altını çizerken, Doç. Dr. Şengül Aydın Gün ise Batık Kent Bathonea konulu multivizyon gösterisini ilgiyle izletti.



İhracatçılar Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin, iş dünyasının Küçükçekmece’ye bakışını özetleyen konumunun ardından; konsey olağan oturumuna geçildi.



2008 yılı faaliyet raporlarının ele alındığı ve komisyon başkanlarının konuşmalarına sahne olan bu bölümün ardından oturum sona erdi.

Küçükçekmee Belediyesi
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?