4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'un en büyük şantiye alanı

Gelişen ve yenilenen yeni yüzüyle çarpıcı bir dönüşüm içinde bulunan Esenyurt'ta, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi'nin katkılarıyla devam eden altyapı çalışmaları ve büyük konut projeleri tamamlandığında Esenyurt çağdaş anlamda İstanbul'un en modern yerleşim merkezlerinden biri olacak.

İstanbul'un çıtasını yükseltmeye aday, bölgede başta bina sağlamlığı ve konfor olmak üzere her bakımdan model olma yolunda ilerleyen Esenyurt'ta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Esenyurt Belediyesi'nin katkılarıyla gerçek anlamda bir başarı öyküsü yazılıyor. Yaşanan kentsel dönüşümün ek imar avantajı verilmeden sağlanması ise başarıyı pekiştiren en önemli faktör olarak öne çıkıyor.

Altı yılda yaşanan büyük değişim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi işbirliğiyle Esenyurt'ta altı yıl önce başlatılan kentsel değişim ve dönüşüm yüzde 65 oranında tamamlanmış bulunuyor. Söz konusu kentsel dönüşüm projesinin İstanbul'un tüm ilçelerinde başlatıldığını, ancak mevcut halde Esenyurt'un ileri düzeye ulaşmış olduğu görülmekte. Dönüşüm Anakent ve bölge belediyesinin örnek işbirliğiyle hayata geçiyor, bunun için öncelikle belediyeler arası sağlanan koordinasyon ve işbirliği büyük önem taşıyor.

Alt gelir grubuna öncelik tanındı

Özellikle alt gelir grubuna yönelik yapılan çalışmaların sağlıklı bir çözüme ulaştığını, vatandaşların makul fiyatlarla konut sahibi oldu. Esenyurt'a yönelik ilginin temelinde depreme dayanıklı konut projelerinin yanı sıra eğitim ve sağlık kurumları, yeşil alan, otopark, sığınak gibi imkanların da önemli rol oynadığının altı çizilmekte.

Yetkililer, mevcut okulların da yenilendiğini ve depreme dayanıklı hale getirildiğini, bununla birlikte üç şehir stadyumunda depreme hazırlık olarak depolama ve toplanma alanları oluşturulduğunu kaydedilmektedir. Ayrıca, kapalı pazar alanlarının her birinde deprem sonrasında yararlanılacak lojistik merkezlerin yanı sıra, insanların sağlık ve ihtiyaç duyulan diğer hizmetleri alabilecekleri alanlar yaratıldığını, her biri 100 dönem büyüklüğündeki dört parkta çadır kurulabilecek alanların tesis edildiğini de ifade ediyorlar.

Esenyurt'un tüm altyapısı yenilendi

Esenyurt'un tüm altyapısı yenilenmiştir. Yol, su, elektrik ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanmıştır. Her bölgeye hizmet götürülmüştür. 2 Devlet hastanesi ve 16 sağlık ocağı ile Esenyurt'un sağlık altyapısının tamamlanmıştır.

Gecekondudan modern yerleşime geçiş

Metro, metrobüs, otoyol gibi hızla devam eden altyapı çalışmaları ve modern konut projeleri tamamlandığında Esenyurt çok yakın bir zaman diliminde kentsel dönüşümün simgesi haline gelecektir. Kalan gecekondular da imara uygun bir şekilde kentsel dönüşüme dahil edilmekte ve modern bir yerleşim merkezi haline gelmektedir.

Esenyurt'un uzun yıllar boyunca kendi haline terkedilmiş bir varoş görüntüsü sergilemesinin ardından büyük müteahhitlik firmalarının bölgeye yönelmeleri ve çağdaş konut projelerine birbirleriyle yarışırcasına imza atmalarıyla bölge bugün İstanbul'un en büyük şantiye alanı haline gelmiş bulunuyor. Öte yandan, İstanbul'da yerleşim sorununa karşı en ciddi arazi ve imar çözümü Esenyurt'ta yaşanıyor.

Sosyal imkanlar geniş, fiyatlar uygun

Esenyurt'ta inşası devam eden çağdaş konut projelerinin her türlü sosyal imkanı içermekte. Konforlu, güvenli, sağlıklı ve modern bir ortamda yaşamak ve uygun fiyatla konut sahibi olmak isteyenler tercihlerini Esenyurt'tan yana kullanıyor.

Esenyurt'ta yalnızca bir yıl içerisinde 15 bin yeni konutun tamamlanıp oturulur hale gelecek ve bu da 50 bin kişinin konutdan yararlanması demek olacak. Gerek fiyat avantajı ve kolay ulaşım imkanı gerek her türlü ihtiyaca cevap veren modern yaşam tarzıyla Esenyurt'un kentsel dönüşümde Türkiye'ye model olacağı görülüyor..

 

...
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2011 Perşembe 15:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?