3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul'un göbeğinde tecavüz girişimi

Kadıköy'de sabah koşusuna çıkan yaşlı kadın, kendisine tecavüze yeltenen sapığa direnince bıçakla yaralanarak hastenelik oldu. Kadıköy'ün göbeğinde Suadiye'de meydana gelen bu olayla ilgili haber yapmak isteyen gazetecilerse polis engeline takıldı. Mağdur bayanı gazetecilerden saklamaya çalışan polis, başka bir polis ekibinin yanına gidip şikayet ederek gazetecilerin yolunu kestirip mağdur bayanı kaçırdı. 

İddiaya göre Suadiye sahil yolunda sabah koşusuna çıkan S.A. (55), saat 06.00 sıralarında bir kişinin saldırısına uğradı. S.A'ya saldırarak tecavüze yeltenen sapık, bayanın direnmesi üzerine yanında taşıdığı bıçağı çıkararak rastgele sallama başladı. Tacizci sapığa direnmeye çalışan S.A. ise vücudunun çeşitli yerlerine aldığı bıçak darbeleriyle yaralandı. S.A. hastaneye kaldırılarak tedavi edilirken, ifadesine de başvuruldu. Görevini yapmak için hastane önüne giden gazeteciler ise anlaşılmaz bir şekilde polis engeline takıldı. S.A'yı basın mensuplarından saklamak için ekip otosunu hastanenin arka kapısına götüren polis ekipleri buradan S.A'yı alarak hareket etti. Olay mahallinin Bostancı Karakolu sınırlarında olmasından dolayı Bostancı Karakoluna bağlı ekip S.A ile karakola doğru hareket etti. Fakat ekip karakol yerine İçerenköy istikametine doğru hareket etti. Mağdur vatandaşı görevini yapmaya çalışan gazetecilerden saklamaya çalışan ekip otosu devletin benziniyle karakol yerine İçerenköy'e giderek burada başka bir konuya bakan ekiplerin yanına ulaştı. Diğer ekiple kısa bir konuşma yapan polisler hızla hareket edip attıkları İstanbul turunun ardından Bostancı Karakoluna hareket etti. Basın mensupları ise polis otosunu takip etmek isterken diğer ekip tarafından şüpheli oldukları gerekçesiyle durduruldu. Çok geçmeden gazetecilerin mağdur bayanı taşıyan araçtaki polisler tarafından diğer ekibe şikayet edildikleri ve kasıtlı olarak durduruldukları anlaşıldı. 

Gazetecileri durduran ekipteki polisler ise basın mensuplarını niçin durdurduklarını pek te anlamayarak kimlik kontrolü yapacaklarını söyledi. Muhabirin ve şoförün kimliğini alan polis ne hikmetse çekim yapan kameramanın kimliğini istemeyi gerek görmedi. Birden telaşa kapılan polis memurları telefonla amirlerini arayarak durumu bildirdi. Yaklaşık 5 dakika sürmesi gereken kimlik sorgulaması ise kısa bir sürede sona erdi. Basın mensuplarının yolunu keserek şüpheli oldukları gerekçesiyle çeviren polis ekipleri ve karakol ekibinin mağdur bir bayanı gazetecilerden niçin bu kadar saklamaya çalıştığı ise akıllarda soru işareti bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 17:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?