4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'un gözbebeği satılıyor

 

 

 

 

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul'un gözbebeği sayılan Bakırköy sahil şeridindeki arsasını 650 milyon YTL bedelle satışa çıkardı.

Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metrekare büyüklüğündeki arsanın yarısı, TOKİ'nin sözleşmeye koyacağı özel maddeyle yeşil alan olarak korunacak. 68 bin metrekarelik kısmı park ve yeşil alan olarak düzenlenecek ve halkın kullanımına açılacak olan uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak. Atatürk Havalimanı'na 3 dakika mesafedeki arsayı alan yatırımcılar, otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek. Toplam inşaat alanı 249 bin 960 metrekare olarak belirlenen arsaya yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi göstereceği ve ihaleye katılımın yüksek olacağı tahmin ediliyor. 

Ataköy sahil arsası satış ihalesi, açık artırma yöntemiyle TOKİ'nin Bilkent'te bulunan merkezinde 23 Eylül Salı günü saat 15.00'te yapılacak.

...
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:27:45
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 17:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?