3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstanbul’un laleleri Silivri’de dikildi

İstanbul’un Köylerinde Satın Alma Garantili Çiçek ve Lale Soğanı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında mevsimin ilk lale soğanı Silivri’nin Seymen Köyü’ne dikildi.

Bu yıl 23 ailenin 2,5 milyon lale soğanı dikeceği köy, tane başına 6,5 YKr’den 162 bin 500 YTL gelir elde edecek. İlk lale soğanlarının dikimi nedeniyle düzenlenen toplantıya Ağaç A.Ş Genel Müdürü Eyüp Karahan, Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek ve Köy Muhtarı Necmettin Eren ile köylüler katıldı. Eyüp Karahan, İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin yılda 11 milyon, ilçe belediyelerinin de 4 milyon lale dikildiğini belirterek, bu lalelerin 2 milyonunun patentli laleler olduğunu ve yurtdışından alındığını söyledi.

Geri kalan lalelerin Konya’nın Cumru İlçesindeki üreticilerden satın aldığını bildiren Karahan, geçen yıl Silivri’nin Seymen Köyü’nde 700 bin lale soğanı yetiştirildiği, bu yıl rakamın 2 milyon 500 bine çıkacağını anlattı. Karahan, martta gonca haline gelecek lale soğanlarının toplanarak ana arterlere ekileceğini kaydetti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 10:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?