30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'un mimarlık rehberi hazırlandı

Türkiye Mimarlar Odası tarafından hazırlanan İstanbul Mimarlık Rehberi, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen bir bilgilendirme toplantısıyla basına tanıtıldı.



Türkiye Mimarlar Odası İstanbul Mimarlık Rehberi hazırladı. İstanbul Mimarlık Rehberi, Taşkışla’daki İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde düzenlenen bir bilgilendirme toplantısıyla basına tanıtıldı. Tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Eyüp Muhçu da katıldı.

Rehber, 3 – 10 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da yapılacak Dünya Mimarlık Kongresi’ne (UIA) katılacak yabancı konuklara, şehrin mimari özellikleri hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanan rehber, İstanbul’un mimari yapısını tanıtan ilk bilimsel çalışma olma özelliğini de taşıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afife Batur öncülüğündeki 22 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan rehber, 4 cilt halinde İngilizce olarak basılacak. İstanbul’daki tarihi ve çağdaş yapılar ile sivil mimari örneklerinin de yer aldığı rehberde ayrıca, İstanbul’un ulaşım ve yeşil alan haritaları da bulunuyor. Rehberin sunuş yazıları Başkan Topbaş ve Oktay Ekinci tarafından yazılacak
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 14:36:36
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 15:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?