30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul'un vizyonunu OECD ve DPT çizecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İktisadi Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) “İstanbul Metropoliten Alan Değerlendirme” çalışması başlattı.

Çalışmanın temel amacı; İstanbul’un Metropoliten Alan analizini yaparak dönüşüm potansiyelini ortaya koymak ve bu potansiyele bağlı olarak uzun vadeli bir vizyon çerçevesini belirlemek ve İstanbul için global rekabet gücü yaratacak strateji ve politikaları ile İstanbul’u global ve bölgesel anlamda yeniden konumlandırmak.

Öngörülen çalışma üç ana aşamada gerçekleştirilecek. Aşamalar, arka plan raporunun hazırlanması, nihai rapor taslağının hazırlanması ile nihai raporun hazırlanmasından oluşuyor. Çalışma için arka plan raporu hazırlama çalışmaları sürüyor. Bu rapor da kendi içinde üç ana başlık altında toplanıyor: Sosyo-ekonomik trendler ve rekabet avantajları, İstanbul Vizyonu, Metropoliten Yönetim.

İstanbul için küresel konumlanma, gelecek perspektifi, genel vizyon, strateji ve politikaların belirlenmesi aşamasında önem kazanıyor.

Bu çalışma, OECD’nin Bölgesel Kalkınma Politikaları Komitesi’nin daha önce çeşitli ülkelerde ve şehirlerde gerçekleştirilen Metropoliten Alan değerlendirme çalışmalarından biri olacak.

Çalışma nihai olarak OECD tarafından hazırlanarak OECD-TDPC tarafından onaylandıktan sonra uluslararası takdimi ve tanıtımı yapılıyor. OECD, bu çalışmayı daha önce Kanada, Japonya, Montreal, Busan, Atina; Seul ve Mexico City gibi ülke ve şehirlerde gerçekleştirdi. İstanbul için yapılacak çalışmanın Aralık 2006’da bitirilmesi planlanıyor.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 10:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?