30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İşte Bostancı cephaneliği

Kadıköy Bostancı'daki çatışmanın yaşandığı hücre evinin de aralarında bulunduğu 58 farklı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen mühimmatlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi.


İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul'da eylem hazırlığında olan 3 farklı örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen mühimmatlara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde başta Bostancı'daki hücre evi olmak üzere 58 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği hatırlatan Cerrah, ikisi sağ ve biri sol olmak üzere 3 farklı örgüte mensup toplam 40 kişinin gözaltına alındığını söyledi.


Operasyonlar sırasında Bostancı'daki çatışmanın yaşandığını anlatan Cerrah, çatışmada 1 emniyet amirinin şehit olduğunu ve 1 vatandaşında hayatını kaybettiğini hatırlattı. Operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan 11'inin dün adliyeye sevk edildiğini ifade eden Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bunlardan 6'sının tutuklandığını, 2'sine adli kontrol verildiğini ve 3'ünün de serbest bırakıldığını söyledi. Cerrah, operasyonlarda yakalanan diğer zanlılarında bugün adliyeye sevk edildiğini belirtti.


Celalettin Cerrah, operasyonlarda 2 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 7 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca, bu silahlara ait 21 şarjör, bol miktarda mermi, 1 adet el bombası, çatışma esnasında kullanılan 5 adet el bombasına ait maşa, 21 kilogram ağırlığında patlayıcı madde, bomba yapımında kullanılan malzeme, 53 adet elektrikli fünye, 5 metre uzunluğunda infilak fitili, 5 adet el telsizi, çok sayıda sahte kimlik, bol miktarda dijital malzeme ve bol miktarda örgütsel doküman ile x-ray cihazında geçebilecek şekilde ayarlanmış bomba düzeneği ele geçirildiğini belirtti.


Operasyonlarda yakalanan örgüt üyelerinin daha öncede AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı'nın bulunduğu Selimiye Kışlası'na yönelik de saldırıları olduğunu söyleyen Cerrah, yapılan operasyonun öneminden bahsetti. Cerrah, operasyonun büyüklüğünün ele geçen teröristlere ve malzemelere bakıldığında çok önemli olduğunu belirterek, "İstanbul polisinin ne derece önemli operasyonlar yapabileceğinin bir göstergesi.

Türk polisi terörle mücadelesine sonuna kadar devam edecektir. Hangi örgüt olursa olsun Türk polisi bu görev şevki karşısında kanını vermekten çekinmeyeceğini bir kez daha göstermiştir. Biz İstanbul polisi olarak teröristlerle hangi şartlarda olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz. Vatanın bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza, milletimizin huzur ve güvenliğine müdahale eden her kim olursa olsun karşısında Türk polisimizi görecektir" şeklinde konuştu.
Cerrah, yaptığı açıklamanın ardından operasyonlarda ele geçirilen mühimmatları basına gösterdi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 13:27:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?