30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İşte İstanbul'un ahi babası

İSTANBUL'UN AHİ BABASI HÜSNÜ ÇINAR OLDU

Ahilik Haftası kutlamalarının 2. gününde İstanbul'un Ahi Babası belli oldu. İstanbul esnaf teşkilatının eski liderlerinden Hüsnü Çınar, Ahi Babası seçilerek Ahilik elbisesi giydi.

Ahilik Haftası etkinliklerinin en önemlisi 2.günde Kağıthane'de düzenlendi.Kağıthane Birleşik Esnaf Odası ve ilçedeki diğer esnaf odalarının ortaklaşa düzenlediği tören, mehteran takımı eşliğinde yürüyüşle başladı. Ardından Kağıthane Belediyesi'nin yaptırdığı "Esnafın Başöğretmeni Suat Yalkın Parkı" nın açılışı ile devam etti.

Daha sonra Kültür Merkezi'nde yapılan törende, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Osmanlı'nın yükselişinde Ahiliğin payını dile getirdi.Yılmaz, Ahilikten uzaklaşılınca da gerileme dönemine girildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından 2009 yılı İstanbul'un Ahi Babası'nın takdimine geldi. Ve uzun yıllar İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı yapan Hüsnü Çınar sahneye davet edildi.Kendisine Kağıthane esnaf odalarının hazırladığı bir fermanla yılın Ahi Babası olduğu bildirildi. Daha sonra İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz tarafından "İstanbul'un Ahi Babası" beratı takdim edildi.Yılmaz, eğer Ahilik bir insanlık sanatı ise bu sanatı uzun yıllar en iyi deruhte eden kişinin Hüsnü Çınar olduğunu söyledi.Yılmaz, birlik yönetiminin, dürüst, güvenilir ve saygın kişiliği yanı sıra esnaf teşkilatının gelişmesine önemli katkılarından dolayı Hüsnü Çınar'ı bu unvanla taçlandırdıklarını söyledi.

İstanbul Deniz, Kara Büfeciler Odası Başkanı Hüsnü Çınar'a daha sonra Ahilik elbisesi giydirildi. Ve ruhuma giydirilen Hüsnü Çınar teşekkür konuşmasında, "Ahi Baba unvanı bedenime, omuzlarıma ve ruhuma giydirilen kutsal ve manevi bir sorumluluk rütbesidir ve türbesidir" dedi.

İSTANBUL'UN AHİ BABASI HÜSNÜ ÇINAR OLDU
İSTANBUL'UN AHİ BABASI HÜSNÜ ÇINAR OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 15:12:01
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 16:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?