7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstiklal Marşı'nı en güzel o okudu

İSTİKLAL MARŞI'NI EZBERE OKUMA YARIŞMASI'NIN BİRİNCİSİ BELLİ OLDU

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma" yarışmasının birincisi Kağıthane Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi İrem Nisa Gündoğdu oldu. Okuduğu İstiklal Marşı ile Türkiye'yi ağlatan ve yarışmanın en iddialı isimlerinden olan Rum asıllı öğrenci Marina Sözde ise dereceye giremedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği İlköğretimler Arası İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması'nın finali Bahçelievler'deki Prof. Dr Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nde yapıldı. Yarı finale kalan 16 öğrenci, 5 jüri üyesi önünde son kez hünerlerini sergiledi. Yarışmanın diğer aşamalarında okuduğu İstiklal Marşı ile Türkiye'yi ağlatan Rum asıllı Marina Sözde, sonuçlar açıklanmadan önce yaptığı açıklamada, derece beklemediğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise öğrencilerin performansları karşısında şaşkınlık yaşarken, "İstiklal Marşı'nı bize armağan eden Mehmet Akif Ersoy'a teşekkür ediyoruz. Ben de burada İstiklal Marşı'nı okumak isterdim ama cesaret edemedim. Buradan sadece bir birinci çıkmayacak, buradaki herkes birincidir" şeklinde konuştu.

Kenan Işık'ın şiir okuduğu yarışma sırasında Yavuz Er isimli öğrenci İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşlarını tutamadı. İstiklal Marşı'nı son kez okuduktan sonra yarışmanın sonucunu bekleyen öğrencilerin oldukça heyecanlandıkları görüldü. Jüri değerlendirmesinin ardından açıklanan sonuçlara göre Kağıthane Atatürk İlköğretim Okulu'ndan İrem Nisa Gündoğdu birinci, Çatalca Çanakçı İlköğretim Okulu'ndan Esra Şeker ikinci ve Maltepe Gülsuyu İlköğretim Okulu'ndan Dilek Burcu Arslan üçüncü oldu. Yarışmanın ilk

etabında Beyoğlu birincisi olan ve 19 ilçeden birincilerin yarıştığı yarı finalde ise 5. olan Özel Zapyon Rum İlköğretim Okulu öğrencisi Rum asıllı Marina Sözde ise yarışmada dereceye giremedi.

Yarışmanın birincisi İrem Nisa Gündoğdu, yarışmaya çok iyi hazırlandığını belirterek, "Özellikle Türkçe öğretmenim ve aileme teşekkür ediyorum. İçten okumak için elimden geleni yaptım" ifadelerini kullandı.

Yarışmanın birincisine dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüsüne ise el kamerası hediye edildi.

İSTİKLAL MARŞI'NI EZBERE OKUMA YARIŞMASI'NIN BİRİNCİSİ BELLİ OLDU
İSTİKLAL MARŞI'NI EZBERE OKUMA YARIŞMASI'NIN BİRİNCİSİ BELLİ OLDU
İSTİKLAL MARŞI'NI EZBERE OKUMA YARIŞMASI'NIN BİRİNCİSİ BELLİ OLDU
İSTİKLAL MARŞI'NI EZBERE OKUMA YARIŞMASI'NIN BİRİNCİSİ BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 16:08:05
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:37:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bekir KÖKSAL IP: 85.104.112.xxx Tarih : 19.02.2010 16:08:42

Böyle çalışkan çocuklar oldukça bayragımız hiç inmeyecek