1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstiklal'de ücretsiz kablosuz internet

Beyoğlu Belediyesi ve İhlas Net'in işbirliğiyle "Bağlan Beyoğlu" projesi kapsamında İstiklal Caddesi'nde ücretsiz, kesintisiz, kablosuz internet bağlantısı sağlanmaya başlandı.

İstiklal Caddesi boyunca her noktada mobil internet bağlantısı sağlayan, "Bağlan Beyoğlu - Kesintisiz Kablosuz Erişim" projesi İhlas Net'in katkılarıyla hayata geçirildi. Taksim Meydanı ile Tünel arasında yaklaşık 2 kilometre'lik bir hat boyunca aynı anda bin kişinin kullanabileceği kablosuz internet erişimi hizmeti, 50 Mbps kapasiteli olarak hizmet verecek.

Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen "Akıllı Kent Projesi"nin bir parçası olarak uygulamaya geçen proje ile daha fazla sayıda İstanbullunun kablosuz internet olanağından ücretsiz olarak yararlanması ve Türkiye'nin e-dönüşüm sürecine katkı amaçlanıyor. Konuyla ilgili Beyoğlu Belediyesi'nin ek hizmet binasında bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İhlas Net'ten proje Müdürü Ali Çanakçı katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti programına yakışır bir Beyoğlu hazırlıyoruz. Akıllı kent otomasyon sisteminin bir parçası olan bu proje daha geliştirilecek" dedi.

Proje Müdürü Ali Çanakçı ise yaptığı konuşmada sistemin nasıl işlediğini anlattı. Çanakçı, "Bu proje İstiklal Caddesi'de 2 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Aynı anda bin kişi internetten yararlanacak. İnternete girdiklerinde vatandaşların önüne bir form çıkacak o formu doldurduktan sonra kendilerine bir kullanıcı şifresi verilecek. Daha sonra bu şifreyi kullanarak internete girebilecekler. 1 saatlik kullanımın ardından tekrar sistem şifreyi tekrar soracak. Bu bir uyarıyı kapsıyor" diye konuştu.

"Beyoğlu Belediyesi" isimli Access Point'ler vasıtasıyla sisteme bağlanan her bir kullanıcı; Proxy, Firewall (Güvenlik Duvarı), Virüs koruyucuların güvenliği ile e-maillerine ulaşabilecek, Web Sörf, Chat ve Video Konferans yapabilecek, genişband internet erişiminden yararlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 14:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?