3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İstinye'de şüpheli paket paniği

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkartılırken, İstinye'de bulunan İMKB'nin 100 metre ilerisinde yol kenarına bırakılan şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Yolun araç ve yaya trafiğine kapatılmasının ardından fünye ile patlatılan paketten peçete çıktı. 

İstinye'de yol kenarına bırakılan şüpheli paket paniğe neden oldu. İMKB'ye yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan ışıkların önüne konulan bir koli polisi alarma geçirdi. Polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak, yolu tamamen yaya ve araç trafiğine kapattı. Polis ekiplerinin çalışmaları sürerken bazı vatandaşlar polise zor anlar yaşattı. Şüpheli pakette bomba olması ihtimaline aldırış etmeyen vatandaşlar, "İşimiz var gitmeliyiz" diyerek polisle tartıştı. Polis ekipleri ise şüpheli pakette bomba olma ihtimaline karşı vatandaşları uyararak, yoldan geçmelerine izin vermedi. 

Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar tüm bunlara aldırış etmeden yolun trafiğe kapatılmasını protesto etti. Bu sırada polis ekipleri yayaları şüpheli paketten uzak tutmaya çalıştı. Olay yerine çağrılan bomba imha uzmanın gelmesinin ardından bir vatandaş polise, "O paket bir kamyondan düştü. Onu oraya ben koydum. İçinde bomba yok" dedi. 

Bunun üzerine polis ekipleri, sorumluluğu elden bırakmayarak vatandaşı olay yerinden uzaklaştırdı. Bomba imha uzmanın şüpheli kolinin yanına seyyar frekans karıştırıcı (jammer) yerleştirmesinin ardından, koli fünye ile patlatıldı. Büyük bir gürültü ile patlatılan koliden peçete çıkarken, yol daha sonra trafiğe açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?