1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstinyePark açıldı

Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığıyla hayata geçirilen İstinyePark'ın açılışı bugün gerçekleştirildi. 

Yapılan açıklamaya göre, 87 bin metrekare mağaza alanı olmak üzere toplam 270 bin metrekare inşaat alanına sahip bulunan İstinyeParkta 300'e yakın mağaza, 40'a yakın cafe ve restoran, biri İstanbul'un tek 3 boyutlu IMAX teknolojisine sahip sinema salonu da olmak üzere toplam 12 sinema salonu ile AFM yer alıyor. 

İstanbul'da toplam 200'ün üstünde modacıyı bir araya getiren tek alışveriş merkezi İstinyePark, özgün mimarisi, gün ışığına izin veren cam kubbesi, ağaçlandırılmış açık alanları, üç bin araçlık otoparkı, bir şehir meydanı formunda tasarlanan alışveriş caddesi, nostalji kokan klasik pazar yeri, modern ve çağdaşlığın kesiştiği bulvarı ile her beğeniye farklı yaklaşımlar sunuyor.

KALİTELİ VE SEÇKİN MARKALAR 

Dünyadan ve Türkiye'den en ünlü, kaliteli ve seçkin giyim markaları kapılarını ilk kez İstinyePark'ta açtı. Türkiye'de ilk ya da en büyük mağazasını İstinyePark'ta açan markalar arasında Armani Jeans, DKNY Jeans, Dolce & Gabbana, Ferre, Gucci ve Paul Smith gibi moda devleri bulunuyor. İstinye Park, dünya devlerinin yanı sıra seçkin Türk markalarına da bünyesinde yer veriyor. Beymen, Vakko, Boyner, Mavi Jeans, Gilan, Machka, Derishow gibi seçkin Türk markaları da İstinyePark'ta tüketicilere ulaşıyor. 

İstinyePark'ın, açık alanda yer alan Park bölümünde, Türkiye'deki alışveriş merkezlerinde bir ilk olan alışveriş caddesi yer alıyor. Bu cadde; yeşil park alanı, su ve lazer oyunlarıyla bezenmiş havuzu, dünya modasına öncülük eden mağazaların sıralandığı sokakları ile bir şehir meydanı konseptinde tasarlandı. Burberry, Chloe, Coach, Etro, Gucci, Hugo Boss, Louis Vuitton, Paul Smith gibi dünya markalarının yer aldığı bu meydana otomobil ile girmek ve valet parking hizmetlerinden yararlanmak mümkün. Türk ve dünya mutfaklarından lezzetler sunan cafe ve restoranlar Alışveriş Caddesi'ni daha da özel kılarken, alışveriş merkezinin diğer blokları ile bütünlük oluşturan Bulvar bölümü başlı başına farklı bir kimliği olan, çağdaş bir kapalı alışveriş merkezi olarak dikkat çekiyor. Yüksek, gün ışığını süzen tavan tasarımı bu bölüme doğal bir atmosfer kazandırırken, GAP, Park Bravo, Mango, Paul&Shark, La Perla gibi giyim markalarının yanı sıra, Esse, Darty, Teknosa gibi elektronik eşya, Zara Home ve Chakra gibi ev ve dekorasyon mağazaları da yer alacak. 

Geleneksel Türk mimarisinden esinlenerek oluşturulan Pazar Yeri, İstinyePark'ın ayrı bir özel mekanını oluşturuyor. Caddeye bakan dış cephedeki konumuyla nostaljinin ağır bastığı bu bölümde, kasaptan manava, balıkçıdan baharatçıya kadar pek çok seçeneğin en kaliteli örnekleri bir arada bulunuyor.

SOSYAL ETKİNLİKLERİN MERKEZİ 

İstinyePark'ta konser, defile gibi pek çok gösteri ve etkinliğin gerçekleştirileceği meydan bölümü, yeni bir sosyal merkez oluşturuyor. Sinema, çocuk, eğlence ve yiyecek alanlarının bulunduğu bu bölüm, kentin sosyal merkezini İstinyePark'a taşıyacak. Bu bölümde bulunan Sanat Evi İstinyePark ziyaretçilerini sanatla buluşturacak. Doğuş Oto Galerisinde ise antika otomobiller meraklıları ile buluşacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 16:29:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?