4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İSTON sanata desteğini sürdürüyor

Mimar Sinan Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle İSTON A.Ş'nin sponsorluğunda bu yıl altıncısı gerçekleştirilen Uluslararası İstanbul Taş Heykel Sempozyumu sona erdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi arasında imzalanan Boğaziçi Kıyı Düzenlemeleri protokolüyle Karaköy'den Sarıyer'e kadar kıyı şeridini heykellerle donatma projesi kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu bir ay süren çalışmaların ardından sona erdi. 

08 Eylül - 08 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyuma, yurt dışından Alexey Sorokin, Gao Meng, Lin Chaofei, Wataru Hamasaka, Hassan Kamel, yurt içinden ise, Timuçin Çakaloz, Davran Erdayı, H. Ertuğ Atlı, H. Mustafa Akaya, Metin Yergin isimli sanatçılar katıldı. Serbest temalı çalışmaların yapıldığı sempozyumlarda bugüne kadar 70'i aşkın eser elde edildi. 

Sempozyumun kapanış töreni, İSTON Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Aksungur'un katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Genel Müdür Taflan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir kuruluşu olarak, üniversite sanayi işbirliği içerisinde kentimize estetik bir değer kazandırmaktan mutluluk duymaktayız. Faaliyet alanları itibariyle estetik ve çağdaş kentsel yapılaşmaya hizmet eden şirketimiz İSTON, böylece medeniyetin en önemli göstergesi olan sanatın gelişimine de katkı sağlamaktadır" dedi. 

Rektör Aksungur ise sempozyumun gerçeşleşmesine sağladığı katkıdan dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSTON Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan'a teşekkür ederken, farklı kültürlerden sanatçıların yorumlarıyla çok sayıda eserin İstanbul'a kazandırılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:35:59
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 17:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?