6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İSTON’dan, İstanbullulara ’Saatli Otobüs Durakları'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İştiraklerinden İSTON A.Ş., (İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.) yeni otobüs durakları üretti.

Ön ve arka yüzeyleri dış bükey, yan yüzeyleri düz bir formdan oluşan durakların çatısında ışıklandırılmış boşluklar ve bir saat bulunuyor. Reklam alınabilecek şekilde yapılan duraklar, kentsel mobilya niteliklerini artırma düşüncesiyle tasarlandı.

Durağın standart versiyonunda içten ışıklandırmalı reklam panosu içeren bir reklam elemanı bulunuyor. Saat işlevi de olan totem elemanı ise içten ışıklandırmalı harita ve aydınlatma elemanı içeriyor.

Yeni durağın tasarım oluşma süreci ise otobüs duraklarının fonksiyonlarını arttırma ve kentsel mobilya niteliklerini arttırma düşüncesinden ortaya çıkmış. Saat kulesi şeklindeki totem elemanı durağı diğer duraklardan ayıran en temel özellik.

Durağın çatısında bulunan cam yüzeyden farklı renkteki durak adı güneşin etkisiyle çevresinde ışık oyunları yaparak mekanı tamamlayacak. İSTON Genel Müdürü Serdar Taflan, bu özellik sayesinde durakta bulunan insanların, zeminde bulundukları yerin adını görme imkanı bulacağını söyledi


Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 09:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit işenme IP: 88.231.198.xxx Tarih : 7.05.2008 18:24:21

ya cok guzelde dayanmazki kırarlar daha saglam bişi olursa beli ama diyarbakıra gitmez bence ama olursa cok guzel olur insanlara zamanın nakadar önemli oldugunu yansıtmak cok guzel bişi başarılar dileklerimlenesenle kalın hep turkiye sizinlen gurur duyoyor