6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İSTON’dan ekonomik granit kaldırımlar

İSTON, ’granitaş’ adını verdiği yeni ürünle, granit kaldırımların fiyatını yüzde 20’lere varan oranlarda düşürmeyi amaçlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ (İSTON), daha ekonomik granit kaldırımlar üretmeye hazırlanıyor. İSTON Genel Müdürü Taflan, düzenlediği yemekli toplantıda kaldırım döşemesi olarak kullanılacak ’ekonomik granit kaldırımı’ medya mensuplarına tanıttı. Yeni ürüne ’granitaş’ adını verdiklerini söyleyen Taflan, seri üretime ise gelecek yıl başlayacaklarını belirtti.

Yüzde 20 fiyat avantajı

Granit kaldırımların, estetik açıdan İstanbul’un tarihi dokusuyla da uyum sağladığını hatırlatan Taflan, ’granitaş’ın, granit kaldırımlarda yüzde 20’lere varan bir fiyat avantajı sağladığını vurguladı. Maliyetin düşmesinin, granit kaldırımların sayısını artıracağına dikkat çeken Taflan, "Granitaş, özellikle İstanbul’un tarihi meydanlarında granit kaldırımları daha çabuk yaygınlaştıracak. Bu da, caddelerimize daha estetik bir görünüm kazandıracak" dedi. Taflan projeyi şöyle anlattı:

"Kaldırım döşemelerinde kullanılan granit taşının kalınlığı 4 – 5 cm civarında olur. Biz bu kalınlığı 1 cm’ye indiriyoruz. Granitin altına da 7 – 8 cm kalınlığında parke taşı yapıştırıyoruz. Böylece hem 100 metre kare granit döşeyeceğimiz bir yere 400 metrekare granit döşeyebiliyoruz hem de sökülürken kırılmasını engelliyoruz. Aynı zamanda, granit rezervinin hızlı tüketilmesinin de önüne geçiyoruz."

Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2004 Pazartesi 11:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?