1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İsviçre ’’’’Bizim Saddam'ı' iade etti

Bağcılar ’da 20 Mart 2006’da kocasını terk eden kızı Esengül Özdemir’i (22) bıçaklayarak öldüren Ramazan Özdemir İsviçre’ye kaçtı.

Özdemir, Türk ve İsviçre polisinin ortaklaşa yürüttüğü operasyon sonucu bir arkadaşının Zürih’teki evinde yakalandı. İsviçre polisine "iltica" talebini ileten Ramazan Özdemir’in bıraktığı sakalı ile Irak eski Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’e benzemesi yüzünden günlerce sorgulandığı ortaya çıktı.

Yoksa sen misin?

İsviçreli polislerin kendisine sürekli "Sen Saddam’a çok benziyorsun. Zaten onun dublörünün asıldığı söyleniyor. Yoksa gerçek Saddam sen misin?" diye sorular sorduğunu söyleyen Ramazan Özdemir, iltica talebinin kabul edilmesi için yaklaşık 1 ay açlık grevi yaptı. Ancak İsviçre makamları iltica talebini reddederek, Özdemir’i önceki gün Türkiye’ye iade etti.

Arkadaşını da öldürmüş

Uçakla getirildiği Atatürk Havalimanı’nda Türk polisine teslim edilen Ramazan Özdemir, "Kocası evini terk eden kızımı affetti ve barıştı. Ama yaptığı yüzünden ben çok zor durumda kaldım. Bana hakaret edince, öldürdüm. Çok pişmanım" dedi. Tutuklanan Ramazan Özdemir’in 15 yıl önce Malatya’da kendisini ziyarete gelen asker arkadaşını eşine tacizde bulunduğu iddiasıyla bıçaklayarak öldürdüğü ve 40 ay cezaevinde yattığı öğrenildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 06:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?