30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İtfaiye 10 adet merdivenli itfaiye aracı alıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, önümüzdeki ay yapılacak ihaleyle 10 merdivenli itfaiye aracı satın alacak. Hafta başı Beylikdüzü’nde çıkan yangında, merdivenli itfaiye aracının yetersizliği iddia edilmişti.

İtfaiye Daire Başkanı Köksal Tandıroğlu ise Beylikdüzü’ndeki olayda ‘yüksek merdivenli itfaiye aracı yok’ tartışmasının yersiz olduğunu dile getirmişti. Tandıroğlu, “Çünkü, odanın her yanı kapalıydı. İtfaiye normlarına göre, böyle bir odanın içindeki her şey 5 dakika içinde tamamen yanar. Dolayısıyla eşyalarla birlikte o yavrucak da rahmetli oldu. Arkadaşlarımız profesyonel şekilde içeriden müdahale ederek, yangını daha hızlı söndürmek istedi. Ancak, 5 dakika içinde zaten her şey olup bitiyor. Eğer oraya 52 metrelik merdivenle gelmiş olsaydık, sadece o merdivenin açılma süresi 10 dakikayı alırdı” açıklamasını yapmıştı.

Büyükşehir Belediyesi, yeni merdivenli itfaiye araçları için 2 Ağustos’da belediyenin Merter’deki hizmet binasında ihale yapacak. Araç Gereç Satın Alma Müdürlüğü’nün yapacağı ihalede, 10 merdivenli itfaiye aracı alınacak.

İşin süresiyle ilgili belediye, “Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren işe başlanır. Yurt dışından temin edilen mallar için akreditifin açıldığının muhabir banka tarafından yükleniciye tebliğ tarihi işe başlama tarihidir. Mallar işe başlama tarihini takip eden 350 (Üçyüzelli) takvim günü içinde tamamı CIF İstanbul Limanında teslim edilecektir. Bu süre içerisinde asgari 5 adet olmak üzere kısmi teslimat yapılabilecektir” açıklamasını yaptı.
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 11:22:52
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 11:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?