30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İtfaiyecilerden İBB'ye dava

Saraçhane'de geçtiğimiz gün gerçekleştirdikleri eylemde polis müdahalesiyle karşılaşan sözleşmeli itfaiyeciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtı. İtfaiyecilerin daha sonra yaptığı oturma eylemine, CHP milletvekili Çetin Soysal da elinde limonla katıldı.

Yeni yılda sözleşmeleri sona ereceğinden işten çıkarılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sözleşmeli itfaiyeciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde geçtiğimiz gün yaptıkları eylemde polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Söz konusu grup, bugün Sirkeci Adliyesi'ne gelerek dava dilekçesini teslim etti. CHP milletvekili Çetin Soysal ve CHP İl Başkanı Gürsel Tekin de itfaiyecilere destek verdi. Ankara'da destek verdiği eylem sırasında büyük oranda biber gazına maruz kalan Çetin Soysal, bu eyleme muhtemel bir müdahaleye karşı elinde limonla katıldı. İtfaiyecilerle birlikte oturma eylemi yapan Soysal, "Elimizde limon var çünkü ne yazık ki ülkemizde demokratik haklarını kullanan işçilerimize reva görülen, biber gazıdır. Demokratik haklarını kullanan kardeşlerimizin bu tür muameleye maruz kalmaları doğru değildir. Dün Bülent Arınç, 'Bizi hedef gösteriyorlar' diyor. Hayır, bu bir orta oyunudur, bir meddah mantığıdır. Bir meddah gibi oynuyor. Ben de Arınç'ı bir meddah olarak görüyorum. Hedef gösterilen işçilerdir, emekçilerdir. Onların feryadını duymak zorunda olan milletvekilleri, orada biber gazına maruz kalıyor. Sayın Arınç hiç biber gazı yedi mi, hiç esnafın, işçinin yanına gitti mi? Bunlar eskiden mücahitti, şimdi müteahhit oldular. Demokratik haklarını arayan insanlara reva görülen biber gazı ise elbette ki arkadaşlarımız limonlarla birlikte bu meydanda olmaktan çekinmeyecektir. Arkadaşlarım biber gazını bin kere yese de davalarından vazgeçmemelidir. Ben biber gazını onlarla daha önce yedim, bugün de yerim" dedi.

Belediye-İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Nihat Atlas ise, "Büyükşehir Belediyesi, yasa ve Anayasa tanımayan bir tutum içerisindedir. 7 Aralık 2009 tarihinde ihale açılmış ve bu ihale sonucu açıklanmadan 4 yıldır BİMTAŞ A.Ş.'de çalıştırılan arkadaşlarımız çıkış işlemleri için şirkete çağrılmıştır. Tepkilerden sonra bu durum yalanlanmıştır. İtfaiyede iş barışı bozulmuştur" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamalar sırasında sık sık, "İtfaiye yanıyor, Topbaş nerede?" sloganları attı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:30:05
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 17:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?