30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İtfaiyeden nefes kesen kurtarma

Tuzla'da temizlemek için girdiği 15 metre derinliğindeki kuyuya dengesini kaybederek düşen işçi, itfaiyenin nefes kesen operasyonu ile kurtarıldı.

Tuzla Tepeören'de bir bahçedeki içme suyu ve sulama maksadı ile kullanılan 15 metre derinliğindeki kuyuya giren Hakkı Baş isimli işçi, sarkıttığı merdivende dengesini kaybederek, kuyunun dibine düştü. Kuyunun dibinde bulunan yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki suyun içinde mahsur kalan Hakkı Baş'ın düştüğünü gören arkadaşları hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kuyuya kendi merdivenlerini sarkıtarak kurtarma çalışmasına başladı.

İçerisi zifiri karanlık olan kuyuda, mahsur kalan işçiye ulaşan itfaiye erleri, aşırı kilolu olmasına rağmen işçiyi belinden bağlayarak yukarı çıkartılar. Bu sırada zifiri karanlık olan kuyunun içerisinin aydınlatılması için, çekim yapan basın mensuplarının kamera ışığından faydalandı. İtfaiyenin içeri sarkıttığı merdivenle yukarı çekilen işçi, dışarıda bekleyen diğer itfaiye ekipleri birbirlerine desteği ile çıkarıldı.

Güçlükle yukarıya çıkarılan Hakkı Baş isimli işçi, üzerindeki şoku atmaya çalışırken, önce düştüğü kuyunun hemen kenarında kısa bir süre oturdu. Daha sonra da yorgunluk ve korkuyla kendini çimlerin üzerine bıraktı. Olay yerindeki itfaiye ve arkadaşları tarafından su içirilen talihsiz işçiyi, kendine getirilmeye çalışıldı. Olay yerinde hazır bekleyen sağlık ekipleri tarafından talihsiz işçi, sedye ile ambulansa bindirilerek tedavi için hastaneye götürüldü.

Kuyuya düşen Baş'ın arkadaşları ise, "Kuyuda temizlik çalışması yapıyorduk. Dengesini kaybedip kuyuya düştü. Yaklaşık 2 metre su var. Allah kurtardı" şeklinde konuştular. Nefes kesen kurtarma operasyonunun ardından itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 13:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?