30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İtfaiyeyi çıldırtan yangın

Beyoğlu'nda 4 katlı bir binada çıkan yangın hem itfaiye ekiplerini hem de vatandaşları çılgına çevirdi. Ne yangına müdahale etmek isteyen itfaiye sokağa girebildi, ne de yangının bir an önce sönmesini isteyen vatandaş sakinleşebildi.

Kurtuluş Hacıahmet Mahallesi Ahmet Fazıl Sokak içerisinde gece saat 04.00 sıralarında çıkan yangın, itfaye ekiplerini alarma geçirdi. Olayın ihbarından hemen sonra hem Beyoğlu itfaiyesinden hem de Şişli itfaiyesinden çok sayıda ekip olay yerine gönderildi. Bu kadar ekip olay yerine gönderilmesine rağmen, sokaklar ve park halindeki araçlar itfaiyeye geçit vermeyince alevlere ulaşmak da güçleşti. Toprak bir yoldan ancak ulaşılabilen binaya ulaşmak için ikinci bir ihtimal daha vardı ki bahçe kapısından girmeye çalışan itfaiye aracı sığmayınca o ihtimal de gerçekleşmedi.

En sonunda metrelerce ilerden hortumları döşeyen itfaiye, yangını söndürmek için harekete geçti. Ekipler bir taraftan bahçe duvarlarına tırmandı, diğer taraftan başka bir apartmanın çatısına çıktı ve yangını kontrol almak için uzun süre uğraş verdi. Zaman zaman yaşanan patlamalar ise hem itfaiyecilere hem de vatandaşlara korku dolu dakikalar yaşattı.

Olayı izleyen vatandaş ise dar sokakları bir tarafa bırakarak yine itfaiyenin geç geldiğini ileri sürdü ve ekiplere tepki gösterdi. Hem itfaiye hem vatandaşların çılgına döndüğü yangın, uzun süren uğraşlar sonunda kontrol altına alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 11:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?