6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İTO Başkanı'na şantaj zanlıları serbest

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş'a şantaj yapıp, 2 milyon lira istedikleri öne sürülen zanlılar serbest bırakıldı.

İddiaya göre, Murat Yalçıntaş'a 19 Haziran 2007'de "Muzaffer Tekin" yazılı bir CD gönderdikten sonra telefonla arayan bir kişi, "Size gönderdiğimiz CD'de MOSSAD ve CIA ajanlarıyla çekilmiş fotoğraflarınız var" deyip şantaj yapmaya başladı. Yalçıntaş'tan 2 milyon lira isteyen zanlı, 'hayır' cevabıyla karşılaşınca, bir çete üyesi hazırladıkları CD'yi Yalçıntaş'a elden vererek, tekrar para istedi. Çete, ödeme yapılmaması halinde fotoğrafların internete sızdırılacağı tehdidinde bulundu. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma yaptı. Aylar süren takibin ardından çete üyelerinin telefonda yaptıkları şantaj konuşmaları deşifre edilirken, toplantıları da kameraya kaydedildi. Ardından harekete geçen ekipler, İstanbul başta olmak üzere 4 ilde eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 14 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda değişik marka ve çapta tabancalar ele geçirildi.

Liderliği eski boksör İ.A'nın yaptığı öne sürülen çetenin üyeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandıktan sonra 5'i serbest bırakıldı. Diğer 9 şüpheli ise sabah erken saatlerde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 6's savcılık sorgularının ardından, 3 şüpheli ise sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 18:42:05
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 23:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?