30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İTO'da Yalçıntaş yeniden aday

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, ikinci dönemde de layık görülmesi halinde İTO Başkanlığı görevine hazır olduğunu söyledi.

Düzenlenen sohbet toplantısında basın mensuplarıyla bir araya elen İTO Başkanı Yalçıntaş, gazetecilerle bir araya geldiği sohbet toplantısında, İTO Başkanlığı görevini ifa etmelerinin uygun görüldüğü taktirde bundan onur duyacağını belirtti.

"Büyük bir arzuyla, şerefle ben ikinci dönemde de İTO Başkanlığı görevini layık görülmem halinde taşımaya hazırım" diyen Yalçıntaş, seçilememek gibi kaygı taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine ise, "Hayır, benim hiçbir kaygım yok" yanıtını verdi.
Kriz döneminde üyelerin İTO'nun son 4 yıldaki performansından memnun olduğunu gözlemlediğini belirten Yalçıntaş, gittikleri her yerde bu performansın devamını istediklerini kaydetti.

İTO Meclisi'nde seçilmiş olan herkesin eşit ölçüde İTO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olma hakkı olduğunu ifade eden İTO başkanı Yalçıntaş, bunun son derece meşru bir hak olduğunu söyledi.

28 Şubat'ta Deniz Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası ve İstanbul Ticaret Odası seçimlerinin bulunduğu ve mevcut yönetimin, "oyları bölmek için bu günü kasten seçtiği" şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Yalçıntaş, kendilerinin seçim tarihi aldığımız zaman, diğer odaların seçim tarihlerinin belli olmadığını, bunun resmi belgelerde de mevcut olduğunu söyledi.

Türkiye'nin AB'ye uyum politikası çerçevesinde uyguladığı bir sistem olan NACE sistemiyle ilgili olarak İTO'nun tüm üyelerine gittiğini ve üyelerin hangi komitede yer almak istediklerini anketörlere ilettiklerini belirten Yalçıntaş, Yönetim Kurullarının hiçbir üyesine NACE kodu vermediğini kaydetti.

Seçilmesi halinde planlarının sorulması üzerine Yalçıntaş, İTO'da devamlılığın esas olduğunu ve kendilerinden önceki dönemde başlamış ancak bitmemiş olan projeleri devam ettirdiklerini belirterek, devam eden bazı projelerinin 28 Şubat'tan sonra da devam edeceğini söyledi.

Geçen 4 yıl içinde bazı eksiklikleri olsa da başarılı bir 4 sene geçirdiğini ifade eden Yalçıntaş, "Bu odaya meclis üyelerimle beraber çok önemli şeyler kattığımı düşünüyorum; İstanbul iş alemine çok önemli şeyler kattığımı düşünüyorum. Dolayısıyla da önümüzdeki 4 senede bu hizmeti devam ettirmek arzusunda olduğumu söylüyorum" diye konuştu.

Kendisinin hiç kimseyle ne yönetim kurulu, ne meclis başkanlığı için ne de herhangi bir görev için görüşmediğinin ifade eden Yalçıntaş, böyle bir görüşmeyi ayın 28'inden evvel yapmanın yanlış olduğunu düşündüklerini belirtti.

"CHP'nin İTO seçimlerine hazırlandığı" yolundaki yorumun hatırlatılması üzerine ise Yalçıntaş, "Herhangi bir siyasi partinin İTO seçimlerine hazırlandığı konusunda bir duyumum yok" dedi.

Yalçıntaş şöyle konuştu: "Bundan evvelki dönemde İTO, uluslararası alanda muhtelif sebeplerden dolayı yeteri kadar temsil edilmiş olmayabilir. Muhtelif sebeplerden dolayı İTO Yönetim Kurulu Başkanı uluslararası konuşmalar yapmamış olabilir, uluslararası örgütlerin yönetim kurullarında İTO muhtelif sebeplerden dolayı temsil edilmemiş olabilir. Bu bir tercih meselesidir."

2009 beklentilerinin sorulması üzerine ise Yalçıntaş, ilk 6 ayın zor geçeceğini, ancak 2009'un ikinci yarısı ve 2010'un başında işlerin daha iyi olacağına inandıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 22:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?