30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İTO'dan LPG önerisi

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, doğalgaz sevkıyatında yaşanan kriz dönemlerinde, tedarik ve temininde sıkıntı bulunmayan Likit Petrol Gazı'nın (LPG) önemli bir alternatif olacağını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Yalçıntaş, LPG'nin temiz, çevre dostu, depolanabilir ve kolay taşınabilir olma özellikleriyle birçok Avrupa ülkesinde tercih edilen bir enerji kaynağı olduğunu hatırlatarak, Avrupa'nın da kısıntı sebebi ile LPG dönüşümü başlattığını belirtti.

Türkiye doğalgazla buluşmadan önce de gerek sanayide enerji ihtiyacı gerekse evlerde yemek pişirme, sıcak su temini ve kısmi ısınma ihtiyacının LPG ile karşılandığına işaret eden Yalçıntaş, şöyle devam etti: "Doğalgaz akışının kesilmesi, azalması konusunda Enerji Bakanlığımızın, ilgili kurumlarının ve mahalli idarelerin gerekli önlemleri alacaklarından kuşkumuz yok. Bütün buna rağmen bir sıkıntı ile karşı karşıya kalındığında LPG'ye dönüşümün küçük bir işlemle yapılabilme imkanının olduğunu belirtmek isterim. Türkiye'de 10 milyar dolarlık pazar hacmini yakalayan LPG, doğalgazla birlikte çevreci bir yakıt olarak görülmeli."

Kombi, ocak ve fırın gibi cihazlarının basit bir işlemle LPG ile çalışır hale getirilebileceğini ifade eden İTO Başkanı, LPG sektöründe de böyle bir dönüşüm için her türlü altyapının hazır olduğunu kaydetti. Yalçıntaş, özellikle sanayi kesiminde sistemin hızlı devreye alınabilmesi imkanı bulunduğunu vurguladı. LPG sektörünün Türkiye'de 61 dağıtım şirketi 16 bin bayisi ile hizmet sunduğu bilgisini veren Yalçıntaş, özellikle İstanbul'da LPG dönüşümü hizmeti verebilecek bin 600 civarında bayii ve geniş servis altyapısının hazır olduğunu söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 11:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?