30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İTO'nun yeni meclis başkanı Çağlar

 Dünyanın en büyük iş dünyası örgütlerinden İstanbul Ticaret Odası'nda 23 Şubat'taki komite ve 28 Şubat'taki yönetim kurulu başkanlık seçimlerinden sonra dün de meclis başkanlığı seçimleri yapıldı. İbrahim Çağlar, 234 oyun 145'ini alarak meclis başkanı oldu. Rakibi Muharrem Keçeli 87 oy aldı.



Çağlar seçimden sonraki konuşmasında, "Meclise layık başkanlık yapmaya çalışacağız. Katılımcı her meclisinde farklı bir tema işleyen yenilikçi bir meclis olması için gelecek 4 yılda daha da ileriye götüreceğiz." dedi. Seçim öncesi konuşma yapan Çağlar, TOBB delegesi olacaklara da küçük bir hatırlatmada bulunarak, "TOBB'da eğer ki sayman olursanız bağlı bütün kurumlarına sayman olarak gidiyorsunuz, hayatınız para oluyor, işinize gücünüze vakit ayıramıyorsunuz." diye konuştu. Çağlar, tekstil, inşaat, telekomünikasyon ve taşımacılık alanında faaliyet gösteren şirketlerde ya yönetim kurulu başkanı ya da yönetim kurulu üyesiydi. Çağlar'ın meclis başkanı olarak yönetim kuruluna katılma hakkı da var. Öte yandan İbrahim Çağlar'ın Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği üyeliğinden istifasının kabul edilmediği ifade edildi.

Yönetim kurulu başkanlığına aday olan ancak kazanamayan İbrahim Çağlar ile 2005'ten bu seçimlere kadar meclis başkanlığını yürütün Muharrem Keçeli'nin yarıştığı seçimde 234 üye oy kullandı. 1 zarf boş 1 geçersiz çıktı. Hem Keçeli'nin hem de Çağlar'ın listesinde olan Hasan Erkesin 202, Sami Yılmaz 162 oy aldı. Katip üye Öznur Sanbay Değirmenci 219 oy aldı. Tek başına meclis başkan yardımcılığına aday olan Numan Hocaoğlu 71 oy aldı. Meclis başkanlığını bırakan Muharrem Keçeli, "İTO dünyanın sayılı kurumlarından biri. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü. En demokratik seçim yapıldı. Meclisin üreteceği siyasal ve ekonomik politikalar Türkiye'nin gündeminde önemli yer tutmuştur." dedi. Öznur Sanbay Değirmenci de bundan sonra çok başarılı çalışmalara imza atacaklarını belirterek, bir reklam ajansında yöneticilik yaptığını söyledi. Değirmenci ilk defa meclise seçilen üyelerden.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 00:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?