3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

İTÜ ve Koray’ın gurur günü

Staj yaparken geçirdiği kaza sonucu felç olan, okulunu bırakmak üzereyken İTÜ Rektörlüğü’nün İnşaat Fakültesi’nde yaptığı düzenlemeyle eğitimini sürdüren Koray Arslan, önceki akşam diplomasını aldı.

Koray Arslan, 2 yıl önce İTÜ İnşaat Fakültesi’nde ikinci sınıfa geçtiği yaz bir aylık zorunlu stajının dördüncü gününde kaza geçirdi ve felç oldu. İTÜ Rektörlüğü, 20 yaşındaki öğrencisi için fakültenin içini yeniden düzenledi. Fakülteye Koray için özel asansör yapıldı; Koray’la annesinin kalabilecekleri bir yer ayrıldı. Eski mezunlar, Koray’ın ihtiyaçları için üç günde 500 YTL topladılar.

Okulu bırakmayı düşünürken böylesine büyük ve güzel bir jestle karşılaşan Koray Arslan, dün kendisi için yapılanların karşılığını verdi. Okulunu bitiren Koray Arslan, yemin edip diplomasını alarak, İTÜ 235. yıl mezunları arasında gururla yerini aldı. Dakikalarca alkışlanan Koray Aslan, arkadaşlarıyla birlikte havaya kepini fırlattı. İTÜ Stadyumu’nun açılışının da yapıldığı mezuniyet törenine katılan İTÜ mezunu ve bir dönem öğretim görevlisi Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Programı’ndan mezun alan oğlu Mehmed Eroğlu’nun diplomasını verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 10:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?