4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İTÜ'de başörtüsü yasağı devam ediyor

Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağının kalmasına rağmen başörtülü öğrenciler İstanbul Teknik Üniversitesi'ne (İTÜ) alınmadı. 

Sabah saatlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü'ne gelen öğrenciler başörtülü şekilde içeriye girmek istedi. Kapıdaki güvenlik görevlileri tarafından uyarılan öğrenciler, bunun üzerine başörtülerini çıkararak fakülteye girdi. Üniversitede çalışan başörtülü bayanların içeriye girdiği gözlenirken, öğrenciler başörtülerini çıkarttıktan sonra fakülteye alındı. Bazı öğrencilerin, başörtülerini çıkarttıktan sonra peruk taktığı gözlendi. 

Bir öğrenci, "Bu bir haktır. Herkes gibi türbanlılar da, başörtülüler de okula girmelidir. Başörtüsü takılınca ne hocalar arasında, ne de arkadaşlar arasında ayırımcılık olmuyor" dedi. Başörtülü bir öğrenci ise "Karar değişti fakat tam anlamıyla serbest kalana kadar başörtüsünü çıkararak okula gireceğiz. Fakültede türbanlı bir şekilde girmeye çalışmayacağım. Yasak olduğu için türbanı çıkartacağım. Türbanın, okulda herhangi bir gruplaşmaya yol açacağını düşünmüyorum. Üniversite hocalarının not kırması gibi bir şey olamaz, imkansız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?