30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İTÜ'lü öğrencilerden İsrail'e öfke

İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğrenci Kolektifine üye yaklaşık 30 öğrenci İTÜ Maçka Kampusu önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan öğrenciler, "Kahrolsun İsrail" sloganları atarak Beşiktaş'a yürümek istedi. Ancak polis öğrencilerin yürümesine izin vermedi.

Öğrenciler uzun süre bekledikten sonra polisin izin vermesi ile Beşiktaş'a doğru yürüyüşe geçti. Bir süre sonra polis slogan atılmamasını isteyerek öğrencileri tekrar durdurdu. Öğrenciler ise anlaştıktan sonra slogan atmadan
Beşiktaş Meydanı'na kadar yürüdü.

Daha sonra grup adına yapılan basın açıklamasında, "27 Aralık'ta başlayan saldırılarda bugüne kadar 500'den fazla kişi öldü. İsrail'in tek amacı Ortadoğu'da zorla işgal ettikleri ülkelerde sömürgecilik ilişkileri kurmak. Bu doğrultuda Filistin'in sömürgesi haline getirmek istiyor. Biz Filistin'e barışın gelmesi için var gücümüzle çaba harcayacağız" dedi. Öğrenciler daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?