4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İÜ'de satırlı saldırı protesto edildi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt Kampusu’nda önceki gün “6 Kasım YÖK eylemi” afişi asmak isteyen sol görüşlü öğrencilere saldıran ülkücüler, iki öğrenciyi yaraladı .

Beyazıt Kampusu önünde dün toplanan bir grup öğrenci, arkadaşlarının darp edildiğini iddia ederek protesto gösterisi yaptı. Gruba, kampus içinden sloganlar atarak gelen öğrenciler de destek verdi.

Yapılan açıklamada, karşıt görüşlü bir öğrenci grubunun, İÜ öğrenci kulüplerinin afişlerini yırttığı, bunun üzerine kulüp afişlerinin tekrar asıldığı belirtildi. Kulüplerini kapatarak, akşam otobüse binmek için Saraçhane’ye yürüyen Musa Kurt ve Günay Dağ’ın, satır ve bıçakla darp edildiği öne sürüldü.

Medical Park Hastanesi’nde tedavi gören Kurt’un, 7 saat rehin kaldığı ortaya çıktı. Kurt, “Tüm kontrollerim ve ameliyat 4 bin YTL’ye mal oldu. Ailem 2500 YTL verip ‘Gerisini sonra getiririz’ dedi. Ancak hastane kabul etmedi. Okuldan arkadaşlar benim için 1500 YTL topladı. Sabah 09.00’da çıkmam gereken yerden akşam 16.00’da ayrıldım” dedi.

Ülkücülerin sene başından bu yana kendilerini taciz ettiğini öne süren Kurt, “Okuldan çıkışta bize pusu kurdular. Bıçak ve satırlarla bize saldırdılar” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 10:01:24
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 10:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?