4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

'İyisin' dediler gönderdiler, öldü

Sahur vakti göğsünde rahatsızlık hisseden 3 çocuk annesi Mehtap Altun, hastaneye götürüldü. Muayene olduktan 1,5 saat gönderilen kadın evinde kalp krizi geçirdi. Yeniden hastaneye götürülen talihsiz kadın kurtarılamadı.


İddialara göre Beyoğlu Kulaksız'daki evlerinde Ramazan'ın ilk gecesi ailesi ile birlikte sahura kalkan 37 yaşındaki Mehtap Altun yemek yedikten sonra fenalaştı. Eşi tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve acil serviste müdahale edilen Altun'a bir iğne yapıldı. Yaklaşık 1,5 saat hastanede kalan Altun daha sonra taburcu edildi. Hastane çıkışında kustuğu belirtilen kadın evine getirildi. 

Altun daha sonra yatağına girerek uyudu. Eşi, karısını uyandırmadan erkenden kalkarak işine gitti. Saat 08:00 sıralarında kızları odaya girerek annesini uyandırmaya çalıştı. Ancak annelerinin hareketsiz yattığını gören çocuklar korkarak hemen yakında bulunan teyzelerine haber verdi. Eve gelen ve Altun'un dudaklarının morardığını gören kız kardeşi Şaduman Suyür, kocasıyla birlikte kardeşini Özel Okmeydanı Hastanesi'ne kaldırdı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen Mehtap Altun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.


SAVCI EL KOYDU

Olaydan sonra savcı, Altun'un cesedinin incelenmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Olayı anlatan baba Murat Aydoğan, kızının gece rahatsızlanarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığını, muayenenin ardından "Bir şey yok " denilerek geri gönderildiğini dile getirdi. Kızının ilgisizlikten öldüğünü savunan Aydoğan, "37 yaşındaki kızım öldü. 3 çocuk öksüz kaldı. Savcılık el koydu. 'Şüpheli ölüm' dedi." şeklinde konuştu. Hastane hakkında yasal girişimde bulunacaklarını ve sorumlular hakkında dava açacaklarını belirtti. 


HASTANEMİZİN KUSURU YOK

Olayla ilgili sözlü açıklama yapan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Güven, Mehtap Altun'un ölümü ile ilgili bir kusurlarının bulunmadığını söyledi. Hastanede basın mensuplarına olayla ilgili bilgi veren Hakan Güven, Mehtap Altun'un göğüs ağrısı şikayetiyle saat 05:22'de hastane acil servisine getirildiğini söyledi. Başvurusunun ardından Altun'a gerekli bütün tetkiklerin yapıldığını anlatan Güven, hastanın saat 05:50'de acil dahiliye servisine sevk edildiğini dile getirdi. Güven, yakınlarının hastayı dahiliye servisine yatırmak yerine hastaneden çıkardıklarını savundu. Güven ayrıca hastaya iğne vurulduğunu da reddetti.

Hastanelerinin herhangi bir kusurunun olmadığını söyleyen Güven, gerekli bütün işlemlerin prosedüre uygun şekilde yapıldığını anlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:19:14
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 16:42:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?