30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İzin almadan makam arabası gönderdi

Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin'in Meclis kararı olmadan Ordu'nun Topçam Belde Belediyesine gönderdiği iki araca, meclisten red kararı çıktı.

Maltepe Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısında meclis gündemindeki 34 UT 2769 plakalı otobüs ve 34 UT 0087 plakalı binek otonun ihtiyaç fazlası olduğu belirtilerek, Ordu İli Mesudiye İlçesi Topçam Belde Belediye Başkanlığı'na bedelsiz olarak devredilmesi teklifi meclis tarafından hukuk komisyonuna havale edilmişti. Hukuk komisyonu araçların ihtiyaç fazlası olmadığı yönünde oybirliğiyle bir karar aldı. 7 Mayıs günü toplanan Maltepe Belediye meclisine, hukuk komisyonu tarafından gönderilen
kararda her iki aracın ihtiyaç fazlası olmadığı ifade edildi. Hukuk komisyonunun kararı doğrultusunda AK Parti ve CHP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle araçların Topçam Belediyesine devri reddedildi.

MECLİS REDETTİ ANCAK ARAÇ KAZA YAPMIŞTI
Maltepe Belediye Meclisi'nden oy birliğiyle Topçam Belediyesi'ne verilmesi reddedilen 34 UT 0087 plakalı otonun geçmiş dönemlerde Bahtiyar Uyanık ve Fikri Köse tarafından da makam aracı olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Meclis kararı olmadan toplantıdan önce Topçam belediyesine verilen araçlardan binek otomobili kullanan Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu, Ordu istikametinde seyir halinde iken kaza yaptı. Araçta oğlu ile birlikte seyahat eden Topçam Belediye Başkanı Erhan Köleoğlu, kazadan yara almadan kurtuldu.
Kaza yapan makam aracının, Topçam Belediyesi tarafından tamir ettirilerek, Maltepe Belediyesi'ne geri gönderilmesi bekleniliyor.
Topçam Belediyesi'ne gönderilen araçların konunun meclise gelmesinden önce yani 2 Mayıs tarihinde gönderildiği iddia edilirken, konuyla ilgili olarak Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Çilek,araçların görevlendirme suretiyle gönderildiğini belirterek, "Araçları görevlendirme usulü ile gönderdik. Gönderdiğimiz belediye başkanı bunu uygunsuz yerde kullanarak kaza yapmış. Biz kanunlara uygun bir şekilde gönderdik. Konu bizim dışımızda. Gönderilen otobüs şu anda Belediyemizin garajında bulunuyor "dedi.

Görevlendirmenin meclisin kararı doğrultusunda yapılması gerektiği şeklindeki bir soruya ise Başkan Yardımcısı Çilek, sessiz kaldı.
AK Parti Maltepe Belediye Meclis üyeleri ise araçlarla ilgili daha önceden üsulsuz şekilde verildiği fakat, kaza yaptıktan sonra bu işe kılıf bulmak amacı ile meclis gündemine getirildiği, hibe yoluyla söz konusu belediyeye devir yapmak istendiği, Hukuk komisyon ve mecliste kabul edilmediğini belirterek, yasal işlem başlatılması için mecsile soru önergesi verdiler. Konuyla ilgili olarak AK Parti Meclis üyesi Mehmet Can Aslan, konunun takipçisi olacaklarını söylediler.
Araçlarla ilgili olarak Belediye Başkanı Mustafa Zengin ise sessizliğini koruyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:08:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?