30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Jandarma 170. yılını kutluyor

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü bu yıl ilk olarak Şile'de kutlandı.

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri Türkiye'de bu yıl ilk olarak Şile'de kutlandı. Kutlama sebebi ile İlçe Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği törene İl Jandarma Alay Komutanı Dr. Jandarma Kurmay Albay Hazma Çeleboğlu, İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Jandarma Teşkilatının kuruluşu ve bugüne kadar uzanan süreçteki tarihçesinin anlatılmasından sonra bir konuşma yapan İl Jandarma Alay Komutanı Dr. Kurmay Albay Hazma Çeleboğlu, Jandarma Teşkilatının kuruluşu münasebeti ile ilk etkinliği Şile ilçesinde başlattıklarını belirterek, "14 bölge 81 il Jandarma Alay komutanlığı ile 936 ilçe jandarma 2 bin 813 de karakol komutanlıklarımızla 170 yıldır Türkiye Cumhuriyetinin hizmetinde görev alan Jandarma teşkilatı, bunun haklı onurunu yaşamaktadır" dedi.

Törende bir konuşma yapan Şile Kaymakamı Şükrü Görücü ise Jandarma Teşkilatının 170 yıldır halkını ve topraklarını koruduğunu belirterek, "Cumhuriyet'in bölünmez bütünlüğü için sınırda, ülke çapında ve yurdun her karış toprağında hizmet vermektedir. Bir karış toprağımızı kimseye vermeyiz,verdirmeyiz. Bu bağlamda jandarma teşkilatımız PKK ile mücadelede kaybettiğimiz şehitlerimizin kanlarıyla o topraklar korunmaktadır. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Ulu önder Atatürk'ün bizlere bıraktığı bu toprakları kimseye vermeye de niyetimiz yok" şeklinde konuştu.

İlköğretim okulları arasında düzenlenen kompozisyon yarışmaları dalında Kır çiçeğim isimli kompozisyonu yazan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Menteşe'nin kızı Özlem Menteşe okuduğu yazısı ile herkesi duygulandırdı.
Jandarma Teşkilatı'nın 170. yılı kutlamaları nedeniyle İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekiplerin kullandığı son teknolojik cihazlar ve malzemeler vatandaşlara tanıtıldı. Düzenlenen etkinliklere katılan şehit jandarma er Levent Birbeninin anne ve babasına yakın ilgi gösteren İl Jandarma Alay Komutanı anne ve babanın ellerini öperek kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 17:13:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?