3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Jandarma'dan büyük operasyon

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 47 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda son yılların en büyük hırsızlık şebekesi çökertildi.

Operasyonlarda örgüt lideri ile birlikte 39 kişi gözaltına alınırken, örgütün İstanbul yapılanmasının çökertilmesi ile daha önce gerçekleştirilen 97 ayrı olayda aydınlatılmış oldu.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen ihbarlar üzerine Avcılar, Bahçelievler, Büyükçekmece, Esenyurt, Küçükçekmece ve özellikle Gaziosmanpaşa ilçesi Arnavutköy, Bolluca, Boğazköy ve Haraççı beldelerinde organize bir şekilde uyuşturucu madde ticareti, oto hırsızlığı, evden, işyerinden ve otodan hırsızlık yaparak, çaldıkları araçlar üzerinde ve evraklarında sahtecilik yaparak piyasaya süren şahısları tespit ederek, takibe aldı.

Örgütü takibe alan jandarma ekipleri, örgüt lideri Akın T. ve 39 kişilik şebeke üyelerinin yakalanması ve İstanbul merkezindeki yapılanmasının çökertilmesi için şebekeye ait çeşitli ilçelerde 47 adres belirledi. Yaklaşık 300 jandarmanın katılımı ile önceden belirlenen 47 adrese sabahın erken saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt lideri Akın T. ile birlikte aralarında kadınlarında yer aldığı toplam 39 kişi uç unsuru malzemeler ile birlikte yakalandı. Kaçmayı başaran Mustafa Ş.'nin yakalanması için ise çalışmalara devam ediliyor.

Yapılan operasyonda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet 32 cal. tek atımlık tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 6 adet tabanca şarjörü, 1 adet 9 mm çap. tabanca fişeği, 4 adet 7.65 mm çap. tabanca fişeği, 2 adet av tüfeği, 55 adet av tüfeği fişeği, 5 gram esrar, 1 adet otomobil, 1 adet çalıntı otomobil, 4 adet suçta kullanılan otomobil, 9 adet hurdaya ayrılmış otomobil ile otomobil yedek parçası ve benzeri mallar ele geçirildi.

39 kişilik organize suç örgütü üyelerinin yakalanması ve İstanbul merkezindeki yapılanmasının çökertilmesi ile birlikte İstanbul genelinde uyuşturucu madde ticareti, oto hırsızlığı, evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık, otodan hırsızlık ve sahtecilik suçu başta olmak üzere toplam 97 olay aydınlatılmış oldu.

Yakalanan zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 18:01:21
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 18:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?