2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Jandarmadan 'Demir' operasyonu

İstanbul, Kocaeli ve Ordu'da faaliyet gösterdiği ileri sürülen bir suç örgütüne yönelik jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu madde imal ederek, silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan bir suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Yaklaşık 6 ay süren istihbari çalışmalar sonucu İstanbul, Kocaeli ve Ordu illerinde faaliyet gösterdiği ileri sürülen şebeke deşifre edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce ortaklaşa yürütülen ve “Demir” adı verilen operasyon kapsamında mahkemeden arama ve el koyma kararı alındı.

Bu karar uyarınca İstanbul, Ordu ve Kocaeli'de eş zamanlı yapılan operasyonda, tabanca fişeği imalatında kullanılan malzeme ve düzenek, 2 adet Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 16 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, çok miktarda fişek, 6 adet tabanca fişeği dolumunda kullanılan küçük portatif el makinesi, 2 adet namlu, 1 adet 9 milimetre çapında tabancaya ait tasarı kalıbı, 1 adet üst kapak takımı ve 1 çift plastik kabza ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca, 8 kilo 115 gram esrar, 1 kilogram kokain, 300 gram eroin, 24 adet uyuşturucu hap ve bir adet sahte kimlik de bulundu.

Operasyonda, çıkar amaçlı suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen F.Ö. ile birlikte toplam 14 kişi gözaltına alındı.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 16:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?