6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Jandarmadan kaçak operasyonu

JANDARMADAN İNSAN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca insan kaçakçılığına yönelik son bir yılda düzenlenen operasyonlarda 104 organizatör ile 637 göçmenin yakalandığı bildirildi. İstanbul ve Edirne'de yapılan son operasyonda ise 16 şüpheli ile yurda kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edilen Afganistan uyruklu 2 göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'ye yasadışı yollardan giren özellikle Bangladeş, Afganistan, Irak, Pakistan ve Filistin uyruklu göçmenlerin yine yasadışı yollarla Avrupa ülkelerine geçişlerini yaptığı belirlenen uluslararası suç örgütüne yönelik İl Jandarma Komutanlığı'nca çalışma başlatıldı. Liderliğini M.Ş.Ö.'nün yaptığı organize suç örgütü 27 Ocak 2010 tarihinden itibaren takibe alındı. Yapılan takip sonucu özellikle organizatörlere yönelik olarak aşamalı olarak operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan ara operasyon sonucunda 347 yabancı uyruklu yasadışı göçmen yakalanarak sınır dışı edildi. Göçmen kaçakçılığı yapan 24 şüpheli ise gözaltına alınarak, haklarında göçmen kaçakçılığından yasal işlem yapıldı.

Uluslararası göçmen kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik son ve en önemli operasyonda 08 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirildi. İstanbul'un 9 farklı ilçesinde 13 ayrı adrese, Edirne'de ise 5 farklı adrese 200 jandarmanın katılımıyla operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon sonucu organize suç örgütü üyesi toplam 16 şüpheli kişi ile yurda kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edilen Afganistan uyruklu 2 göçmen yakalandı. Organize suç örgütü lideri M.Ş.Ö.'nün de aralarında bulunduğu 3 şüphelinin ise aynı suçtan cezaevinde tutuklu bulundukları belirlendi.

Yakalanan şüpheli şahıslarla birlikte 1 adet browning marka 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 5 adet 9 mm. tabanca fişeği, 1 adet şişme bot, 2 adet pompa, 2 adet kürek, 3 adet harita, 3 adet banka hesap cüzdanı, 3 adet ajanda, 500 Euro para, 4 bulgar levası para, 1 adet sahte sürücü belgesi, 44 adet pasaport, 1 adet senet, 2 adet kartvizit, 20 adet cep telefonu, 24 adet sim kart, bol miktarda banka havale dekontları ve 5 klasör muhtelif evrak ele geçirildi.

Operasyonlarda yakalanan zanlıların "göçmen kaçakçılığı", "dolandırıcılık", "hileli iflas", "6136 sayılı kanuna muhalefet", "adam öldürme", "hırsızlık", "resmi belgede sahtecilik" ve "yağma" olmak üzere çok sayıda suç kaydının olduğu tespit edildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca son 1 yıl içerisinde insan kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonlarda ise aralarında uluslararası insan kaçakçılığının en büyük organizatörlerinden "Muhteşem Türk" lakaplı, M.K.'nın da bulunduğu 104 organizatör şahsın yakalandığı bildirildi. Ayrıca yapılan operasyonlarda 637 göçmenin yakalandığı ve sınır dışı edildikleri kaydedildi.

JANDARMADAN İNSAN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
JANDARMADAN İNSAN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
JANDARMADAN İNSAN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 13:21:05
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 15:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?