6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Jandarmadan uyuşturucu baskını

JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU

Diyarbakır ve Bingöl'den getirdikleri uyuşturucu maddeyi torbacılar vasıtasıyla İstanbul'da iç piyasaya satacakları belirlenen 10 kişi jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Diyarbakır ve Bingöl'den yüklü miktarda uyuşturucu maddenin (eroin, esrar ve sentetik hap) İstanbul'a getirilip, torbacılar vasıtasıyla satılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine 3 Mayıs 2010 tarihinden itibaren Büyükçekmece, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçelerinde organize bir şekilde narkotik ve psikotrop madde (eroin, esrar ve sentetik hap) ticareti yapan suç örgütüne yönelik takip başlatıldı. Yapılan takip sonucu şebeke üyelerinin kimlik bilgileri ve adresleri tespit edildi.

Organize suç örgütü lideri R.K. ve şebeke üyesi 10 şüphelinin yakalanması için 27 ağustos 2010 günü sabah saat 06.30'da operasyon için harekete geçildi. Şüphelilerin önceden belirlenen adreslerine eş zamanlı yapılan operasyonlarda örgüt lideri R.K. ve şebeke üyeleri Ş.K., Y.Ö., C.B., S.T., O.Ç., S.K., K.K., ve G.T. yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslarla birlikte 5 gram eroin, 5 gram kubar esrar, 9 adet sentetik narkotik/psikotrop madde, 1 adet hassas terazi, uyuşturucu madde paketleme poşetleri, 1 adet motorola el telsizi, 9 adet cep telefonu, 11 adet sim kart ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin verdiği ifade doğrultusunda bir adreste yapılan aramada ise siyah çöp poşetleri içine gizlenmiş, preslenerek koli bandına sarılı vaziyette 8 paket halinde toplam 9.7 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU
JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU
JANDARMADAN UYUŞTURUCU OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 12:17:04
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 13:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?