31
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Japon bilim adamının sır dolu ölümü!

Çevre konusunda araştırmalar yapmak üzere Türkiye'ye gelen Japon Meiji Gakuin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yuta Harago, İstanbul Taksim'de kaldığı otelin havalandırma boşluğunda ölü bulundu. Harago'nun kaldığı odanın camından aşağı düşmesinin düşük bir olasılık olduğu belirtilirken, güvenlik güçleri cinayet olasılığını da araştırıyor.

Alınan bilgiye göre, Japon Meiji Gakuin Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan ve aynı zamanda araştırmacı gazetecilik yapan Yuta Harago, çevre ile ilgili araştırmalar yapmak ve öğrencilerini gezdirmek için dün gece geç saatlerde Türkiye'ye geldi.

58 yaşındaki Harago, Taksim Sıraselviler'deki Vardar Palas'ın 4. katında bulunan 405 numaralı odaya yerleşti. Sabah saatlerinde odanın kapısını çalan otel görevlileri, kapının açılmaması üzerine durumdan şüphelenerek ufak bir araştırma yaptı.

Yapılan araştırmalar sonucunda Harago'nun cesedi, yarı çıplak vaziyette otelin havalandırma boşluğunda bulundu. Görevlilerin haber vermesi üzerine otele gelen polis ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Japon Konsolosluğu'ndan görevliler de olay yerine gelerek güvenlik güçlerinden konuyla ilgili bilgi aldı. Harago'nun, kaldığı odanın camından aşağı düşmesi düşük bir olasılık olarak değerlendirilirken, polis cinayet şüphesiyle soruşturmayı derinleştirdi.

Haberi alan Yuta Harago'nun öğrencileri de otele geldi. Ceset, savcının incelemesinin ardından, Japon Konsolosluğu'na ait minibüsle Taksim İlkyardım Hastanesi morguna kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 15:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?