4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kaçak bakım yaptıran gemilere baskın

Pendik sahillerine izinsiz bağlanan ve boya bakım yaptıran gemilere yönelik denetim başlatan zabıta ekipleri, çok sayıda gemiyi sahilden uzaklaştırdı. Bölgenin adeta bir tersaneye çevrildiğini söyleyen Zabıta Müdürü Köksal Ayabakan, "Sahilleri gemilerden arındırıncaya kadar denetimlerimiz sürecek" dedi. 

Pendik Belediyesi zabıta ekipleri, sahilde bulunan gemilere yönelik denetim başlattı. Tuzla Liman Başkanlığı ekipleri ile birlikte gemilere baskın düzenleyen zabıta ekipleri, izinsiz bakım onarım yapan çok sayıda gemiyi sahilden uzaklaştırdı. Pendik sahilini, Tuzla Liman Başkanlığı'ndan izinsiz olarak kullanan ve adeta bir tersaneye çeviren gemilere yönelik denetimlerin devam edeceğini söyleyen Zabıta Müdürü Köksal Ayabakan, sahiller gemilerden arındırılıncaya kadar denetimlerin devam edeceğini söyledi. 

Bölgenin adeta izinsiz bir tersaneye dönüştürüldüğünü ifade eden Zabıta Müdürü Ayabakan "İzinsiz bağlanmış, Liman Başkanlığı'ndan izin almadan kaçak bir liman olarak kullanıyorlar. Ayrıca burada bakım ve tamirat yaparak çevre ve gürültü kirliliği yapıyorlar. Liman Başkanlığı ile birlikte çalışma başlattık. Bunlar burada büyük bir risk oluşturmaktadır" dedi. 

Köpekle denetim yapan zabıta ekiplerine, gemi sahipleri ile tamirciler burada bakım yapmadıklarını söyleyerek kendilerini savundu. Yapılan denetim sonucunda çok sayıda gemi halatları kesilerek Pendik sahilinden uzaklaştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 17:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?