6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

KAÇAK CD VE KİTAP OPERASYONU...

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan olarak üretilen CD, VCD, DVD ve kitaplara yönelik operasyonlarını sürdürüyor. İstanbul Valiliği İl Denetim Komisyonu ile Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirdikleri operasyonlarda, özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere baskınlar düzenlendi.

Polis, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece, Sefaköy ve Bakırköy ilçelerinde bulunan üst geçit, kaldırımlar, yolcu bekleme durakları ve ana caddeler üzerinde korsan satışlarda bulundukları tespit edilen çok sayıda kişiyi suçüstü yakaladı. Bazı satıcılar polisten kaçmaya çalışırken, kısa süreli gerginlik yaşandı. 50 kişilik ekip tarafından yapılan çalışmalarda, 18 bin VCD ile 5 bin adet korsan kitap ele geçirildi. Operasyonlar sonucu gözaltına alınan 19 kişi, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 2003 yılından bu yana düzenlenen operasyonlarda toplam 11 milyon 785 bin 293 adet korsan olarak üretilen yazılı ve görsel ürünlere el koyduğu bildirildi. Gözaltına alınan 49 kişi hakkında, yasal işlem başlatıldığı ifade edildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 16:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?