2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kaçak kedi köpek operasyonu

Atatürk Havalimanı gümrük ekipleri, şüphelendikleri bir yolcunun bavullarında yaptığı aramada, çok sayıda kaçak kedi ve köpek yakaladı.
Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'nda, Ukrayna'nın Odessa kentinden getirildiği öğrenilen 6 köpek ve 9 kedi, şüphe üzerine yapılan aramada yakalandı. Kedilerden birinin havasızlıktan öldüğü tespit edildi. Havalimanında karınları doyurulan kedi ve köpeklerin piyasa değerinin 20 bin YTL olduğunu söyleyen Doğa Hayvanları Koruma Derneği Yetkilisi Sema Mandev, uzun bir süreden beri hayvan kaçakçılarının Türkiye'ye gelmediğini, kaçak hayvan satışını önlemek için pet shopların denetlenmesini istedi.


Çeşitli türlerdeki kedi ve köpekler, Doğa Hayvanları Koruma Derneği temsilcileri tarafından teslim alındı. Yetkililer, hayvanların Büyükçekmece'deki barınağa götürüleceğini ve şartlara bağlı olarak isteyenlere verileceğini kaydetti.


Türkiye'de tekstil ticareti yaptığını söyleyen Victor Z.'nin Ukrayna'nın Odessa kentinden İstanbul'a kaçak olarak getirdiği kedi ve köpekler, sevimlilikleriyle de yolcuların ilgi odağı oldu. Hayvanları pet shoplara satmak için Türkiye'ye getirdiği öğrenilen Victor Z., Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 03:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?