7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kaçak 'kurbanlar' için önlem alındı

Tarım Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi kaçak hayvancılığa karşı mücadele başlattı.

Tarım Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, 21 ilin valisi ve belediye başkanı, bölge güvenlik yetkilileriyle 4 aralıkta Diyarbakır’da biraraya gelerek soruna çözüm arayacak.

Tarım Bakanı Sami Güçlü, 500 trilyon liranın üzerinde kaynak aktarılan hayvancılık sektörünün zaafa uğratılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kurban bayramı öncesi canlı hayvan kaçakçılığı yeniden gündeme geldi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Tarım Bakanı Sami Güçlü, sınırlardan Türkiye’ye kaçak canlı hayvan girişini önlemek için aldıkları tedbirleri uygulamaya soktuklarını söyledi.

Güçlü, Kurban Bayramı öncesinde ilgili tüm birim yetkilileriyle birlikte 4 aralıkta Diyarbakır’da geniş bir toplantı yapacaklarını duyurdu.

Sami, "sınırlarımızdan kaçak hayvan girişlerinin önlenmesi ve bunların yurt içinde pazarlanmasının engellenmesi için konu ile ilgisi bulunan idari ve güvenlik birimleri ile ortak çalışmalarımız devam etmektedir. 500 trilyonun üzerinde kaynak aktardığımız önemli bir sektörün hayvan kaçakçılığı ile zaafa uğratılmasına izin verilemez” dedi.

4 aralıktaki toplantıya Tarım Bakanlığı yetkililerinin yanısıra, 21 ilin valisi, belediye başkanı, bölge milletvekilleri, jandarma genel komutanlığı, sahil güvenlik ve sınır güvenliği ile ilgili diğer birimlerin temsilcileri katılacak. Alınan yeni kararlar hemen uygulamaya geçirilecek.

Tarım Bakanı Sami Güçlü, hayvan kaçakçılığı ile ilgili sorunun Ekonomik Koordinasyon Kuruluna da taşındığını belirterek alınan önlemleri açıkladı

Hayvan kaçakçılığını önlemek için alınan önlemler


Pazar, mezbaha ve kombina kontrolleri sıklaştırıldı

hayvanların kayıt altına alınmasının kısa sürede bitirilmesi için gerekli eleman ve küpe ihtiyacı giderildi

ilden ile hayvan geçişleri yakın tabike alındı, bazı illerden hayvan sevkleri durduruldu

Bakan Güçlü ayrıca, Tarım Bakanlığı’ndan ruhsat almamış yerlerde kesim yapılmasının önlenmesi ve bu yerlerin denetlenmesi için belediyeler ve güvenlik güçleriyle ortak çalışmaların başlatıldığını da sözlerine ekledi.
aa
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 09:05:10
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?