30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kaçak kuyumcu teslim oldu

Kağıthane'de 10 yıldır kuyumculuk yapan Yılmaz Y., mahalleliden topladığı yaklaşık 4 trilyon değerindeki para ve altınla kayıplara karışmıştı. İstanbul polisinin 3 gündür peşinde olduğu Yılmaz Y., Pendik Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

"Hırsızlara karşı önlem ve kar payı" vaadiyle kandırdığı mahalleliden topladığı yaklaşık 4 trilyon değerinde para ve altınla sırra kadem basan kuyumcu Yılmaz Y., Pendik Adliyesi'ne gelerek suçunu itiraf etti ve teslim oldu. Yılmaz Y. hakkında 67 ayrı şikayet başvurusu olduğu belirtilirken, İstanbul polisini ve mağdurları 3 gündür peşinde koşturan şahıs, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde yapılan sorgusunda iflas ettiği için kaçtığını söyledi.

Kağıthane, Nurtepe Mahallesi, Sokullu Caddesi üzerinde yaklaşık 10 yıldır kuyumculuk yapan Yunus Y.'nin dolandırdığı kişilerden bazılarının paralarını ve altınlarını muhtemel hırsızlık olaylarına karşı korumak amacıyla, bazılarını da yüksek kar payı vaadi ile kandırdığı öne sürüldü.

Öte yandan Yılmaz Y. tarafından dolandırıldıklarını ileri süren yaklaşık 30 kişi geçtiğimiz günlerde kuyumcu dükkanının önünde toplanmış ve daha sonra hep birlikte polis merkezine giderek, şikayette bulunmuştu. Dolandırıldığını iddia eden Hasan Dağıstan isimli vatandaş, "Benim bileziklerim, altınlarım gitti. Çok şaşırdım. Şimdi polis merkezine gelerek şikayetçi oluyoruz. Birçok kişiyi dolandırmış. Sadece benim 20 bin liramı çaldı. Kuyumcunun biran önce bulunmasını istiyoruz" şeklinde tepkisini dile getirmişti.

Mağdurlardan Suna Eçen ise, "Ben temizlikçiyim. Paramı dişimden tırnağımdan arttırdım. Hayatımı merdiven temizleyerek geçirdim. Hatta ben bu sabah kuyumcunun eşini de gördüm ve telaşlı olduğunu fark ettim. Böyle bir şey yapacağını ummuyordum. Benim 90 bin liram gitti. Bunun bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Yunus Y. hakkında yasal işlem başlatılırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 11:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?