2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kaçak mazot operasyonu

Bulgaristan ve Romanya üzerinden deniz yoluyla Türkiye'ye getirilen kaçak mazotu İstanbul'da piyasaya sürmeye çalışan aralarında 3 halk otobüsü şoförünün bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
 
Bahçelievler ve Bakırköy'de 2 TIR garajında Türkiye'ye kaçak olarak TIR'larla kaçak mazot getirildiği bilgisini alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bir operasyon başlattı. Hazırlıkları tamamlayan ekipler, Bakırköy ve Bahçelievler ilçesi Yenibosna Çobançeşme'de 2 ayrı TIR garajına eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan aramalarda TIR parklarında plastik tanklar içerisinde toplam 3 bin 740 kilogram kaçak mazot, kaçak mazot depolanması ve satılması için dizayn edilmiş bir kamyon ve bir kamyonete el konuldu.
 
Polis kamerasına saniye saniye yansıyan operasyonda, TIR garajları sahipleri M.K ve C.A. ile 3 halk otobüsü şoförü dahil 7 kişi gözaltına alındı.
 
Bulgaristan ve Romanya üzerinden yasa dışı olarak deniz yoluyla Türkiye'ye getirilen kaçak mozotun daha çok minibüs ve halk otobüsü şoförlerine satıldığı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 18:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?