4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kaçak sigaraya 11 gözaltı

Çanakkale'de, piyasaya sahte sigara ve tütün mamulleri sürdüğü iddia edilen 11 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, piyasaya sahte markayla sigara ve tütün mamulleri sürdüğü belirlenen şebekeye yönelik olarak eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Çanakkale'nin Çan, Lapseki ve Yenice ilçeleri ile İstanbul ve Balıkesir'in Gönen ilçesinde gerçekleştirilen operasyonlarda A.D., M.E., R.C., M.Ü., H.S., M.S., A.Ö., A.K, M.K, C.K ve M.K, gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 8 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait çok sayıda mermi, 60 şişe bandrolsüz içki, 30 bin paket sigara sarma kağıdı, 20 adet pipo tütünü, 500 adet tütün doldurma aleti, 4 adet dinamit lokumu, 20 bin adet çakmak, 500 bin adet tütün doldurulmaya hazır boş sigara kutusu, 200 karton bandrolsüz sigara ele geçirildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler "Suç örgütü kurmak ve bu örgüte üye olmak, piyasaya sahte sigara ve tütün mamulü sürmek, sigara kaçakçılığı yapmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. 

Olayla ilgili tahkikat çok yönlü olarak sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 18:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?