4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kaçak yapılara af mı çıkıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, iskanı olmayan binalara geçici kullanım belgesi vermek için hazırlık yaptıklarını söyledi.

1 milyon 600 bin yapının yüzde 70’inin imara aykırı yapıldığını belirten Topbaş, bu sayede vatandaşların hem deprem güçlendirmesini yapabileceklerini hem de aynı binanın zemin katlarındaki küçük işletmelerin ruhsat sahibi olabileceğini anlattı.

AK Partili belediye başkanları, Sarıyer’deki Çayırbaşı Tüneli’nde son iki yılı değerlendirdi.

Tüneldeki toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iskansız binalara geçici kullanım belgesi verilmesi için bir hazırlık yürüttüklerini ifade etti.

Söz konusu iskansız binaların içinde yaşam devam ettiği için yıkılmalarının mümkün olmadığını dile getiren Topbaş, "Kullanılmakta olan bu yapılara geçici kullanım belgeleri izni verelim. Bu izin karşılığında da mevcut vermeleri gereken iskan harcının belirli bir oranını ödesinler. Daha sonra ekonomik ömürleri bittiği zaman bu yapıların yeniden yapmak istedikleri zaman yeni düzenleyeceğimiz imar durumları neyse o imar durumları geçerli olmak koşuluyla binalarını yaparken de daha önce ödedikleri harcı düşelim. Tekrar bir daha harç almayalım." diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 12:04:07
Güncelleme :30 Mart 2011 Çarşamba 15:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?