30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kaçakçılar iş başında!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nın tarihi eser kaçakçılarına yönelik son bir yılda gerçekleştirdiği operasyonlarda piyasa değeri 500 bin doları bulan 6 bin 303 parça tarihi eser ele geçirildi. Eserler arasında Bizans İmparatoru 1. Justinianus ve Adrianus'a ait 139 adet madeni sikkenin de bulunduğu belirtildi.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, ellerinde bulunan tarihi eser niteliğindeki eserleri satmak için müşteri arayan E.A. ve M.K. isimli 2 kişiyi fiziki takibe aldı. Yapılan takip sonucu şahısların ellerindeki tarihi eserleri satmak için koleksiyoncu ve alıcı aradıkları belirlendi. Tarihi eser kaçakçılarının eserleri taşımada ve saklamada kullandıkları araçları belirleyen jandarma ekipleri 26 Ağustos Çarşamba günü zanlılara yönelik operasyon gerçekleştirdi. Şahısların içinde bulundukları aracı durduran
jandarma ekipleri bagajda 157 adet tarihi eser niteliğindeki madeni sikke ve çeşitli objeler ele geçirdi. Yakalanan 2 kişi ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, jandarmanın son 1 yıl içerisinde tarihi eser kaçakçılarına yönelik yaptığı 44 ayrı operasyonda 6 bin 303 parça çeşitli ebatlarda tarihi eser ele geçirildi. Operasyonlarda ele geçirilen ve piyasa değerinin 500 bin Dolar olduğu öğrenilen tarihi eserler arasında Bizans imparatoru 1. Justinianus ve Adrianus'a ait 139 adet madeni sikke, 1 adet roma dönemine ait madeni mühür, 1 adet turuncu renkli yüzük taşı, 3 adet madeni yüzük, 1 adet madeni kolye, 3 adet toprak pipo, 2 adet madeni bilezik, 1
adet toprak testi, ve 7 adet çeşitli obje olmak üzere toplam 157 adet tarihi eser bulunuyor. Yapılan operasyonlarda yakalanan 67 kişiden 21'i ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 13:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?