30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kaçırılan kızı büyükelçi kurtardı

Bangladeş ile Türkiye arasındaki çocuk kurtarma operasyonu mutlu sonla bitti. İstanbul’a çalışmak için gelen Bangladeşli bir ailenin Ağustos 2007’de kaçırdığı 4 yaşındaki Tuğba Aksu geçen cuma, Türkiye’nin Dakka Büyükelçisi Şakir Torunlar’ın ısrarlı takibi sonucu kurtarıldı.

Büyükelçi Torunlar konuyu Bangladeş Başbakanı’na bildirince, Bangladeş polisi Çitagong kentinin bir köyünde perişan halde yaşamını sürdüren Tuğba’yı alıp Büyükelçi Torunlar’a teslim etti.

Büyükelçinin eşi Leyla Torunlar, telefonda şunları anlattı: "Bangladeşli Abdulselam ile eşi Fatima, tanıştıkları Türk aileyi, "Bizim çocuğumuz olmuyor. Bir rüya gördük, eğer sizin kızınızı Hacca veya Umre’ye götürürsek çocuğumuz olacak" diye kandırmış. Türk aile de kızlarını Bangladeşli aileye vermiş. Sahte evraklarla Bangladeş’e kaçırmışlar. Artık satacaklar yoksa dilendirecekler miydi, orasını bilemiyoruz. Ben banyo yaptırıp temizledim, üstüne başına yeni elbiseler aldım. Sağlık kontrolünden geçirdik. Çocuk bizi öyle çok sevdi ki, geceleri Şakir’le benim aramda yatıyor. Tek kelime Türkçe bilmiyor. Bize rezidanstaki görevliler tercümanlık yapıyor. Babası Halil Aksu ile telefonda görüştürdük. ’Baba’ kelimesini öğrettik. Babası kızının sesini duyunca ağlamaya başladı."

Minik Tuğba’nın Bangladeş’ten getirilmesi için İstanbul Valiliği gerekli evrakları hazırlamaya başladı. Tuba’yı yaklaşık 16 aydır göremeyen Aksu Ailesi’nin Fatih’teki evinde dün sevinç ve gözyaşı vardı. Anadolu Ajansı’nın Bengladeş’ten geçtiği Tuba’nın son fotoğraflarını inceleyen baba Halil Aksu, "Şu hali ile sokakta görsem nerdeyse tanımayacağım. Ne kadar da büyümüş" dedi. Anne Gülten Aksu ise fotoğrafı görür görmez bir öpücük kondurduktan sonra bayıldı. yaklaşık 15 dakika sonra kendisine gelen Gülten Aksu, "Kızım canım kızım. Seni benden ayıranların elleri kırılsın" diye bağırdı.

Rezisdansta mutluluk fotoğrafı

Tuğba, Türkiye’nin Dakka Büyükelçisi Şakir Torunlar’ı çok seviyor. Rezidansta kalan Tuğba’nın bu fotoğrafı dün Büyükelçi’nin oğlu Sinan Torunlar tarafından çekilip e-maille Hürriyet’ e gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 09:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?