7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Kaçırılan Sadıkoğlu'nun görüntüleri yayınlandı

Irak’ın güneyindeki Basra kentinde 9 gün önce ortadan kaybolan ve kendisinden haber alınamadığı belirtilen Türk Armatör Kahraman Sadıkoğlu ve Kaptan Ahmet Yurttaş’ın, direnişçiler tarafından keydedilmiş görüntüleri yayınlandı.

Basra’nın Umm Kasr Limanı’nda kaçırıldıkları bildirilen Sadıkoğlu ile Kaptan Yurttaş’ın direnişçiler tarafından rehin tutuldukları öğrenildi.

Direnişçilerin basın mensuplarına verdiği video kasette Sadıkoğlu ile Yutaş’ın bulunduğu gözlendi. Sadıkoğlu, direnişçilerin kaydetmiş olduğu kasette yaptığı konuşmada, 23 Aralık 2004 tarihini vererek, hayatta olduklarını ve hiçbir suç işlemedikleri için serbest bırakılacaklarını ifade etti.

Umm Kasr Limanı’na iş yapmaya geldiklerini söyleyen Sadıkoğlu, 1 yıldır Umm Kasr Limanı’nda beklediklerini söyledi. Sadıkoğlu, "İstanbul’da Tuzla İçmeler bölgesi Tuzla Tersanesi’nde faaliyet gösteriyoruz, Irak Ulaştırma Bakanlığı’nın talebiyle Irak’ta liman açtık ve ülkeye yiyecek gelmesini sağladık. Ulaştırma Bakanlığı’nın parası olmadığı için bizden beklememizi istedi. Biz de tam olarak 1 yıldır burada paramızı almak için bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ailesine seslenen Sadıkoğlu, "Biz bu ülkede yanlış hiçbir şey yapmadık. Bizim neler yaptığımız inceleniyor ve inceleme bittikten sonra da büyük bir ihtimalle serbest bırakacaklar. Bize iyi bakıyorlar, hiçbir eksiğimiz yok. Bizi merak etmeyin. Eşime ve çocuklarıma selam söylüyorum, ben iyiyim" şeklinde konuştu.

Irak’a nasıl girdiklerini anlatan Sadıkoğlu, Irak’a direkt uçuş olmadığı için Tahran ve Abadan üzerinden Basra’ya geldiklerini, birlikte çalıştıkları elemanları ise Kuveyt üzerinden Basra’ya getirdiklerini dile getirdi. Sadıoğlu, direnişçilerin Irak’tan çekilmelerini istemeleri üzerine, "Eğer istemiyorsanız derhal çıkar ve İstanbul’a döneriz" şeklinde konuştu.

Sadıkoğlu ile birlikte kaçırılan Pasifik Römorku’nun Kaptanı Ahmet Yurttaş ise, konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Ahmet Yurttaş, "Ben daha önce Dubai’de çalışıyordum bana Irak’taki Umm Kasr Limanı’nda çalışacağımız söylendi ve biz buraya geldik. Yaklaşık 1 senedir burada çalışıyorum. Ben gayet iyiyim, beni ailem ve arkadaşlarım merak etmesin. Ben buradan serbest bırakılırsam, Allah huzurunda yemin ediyorum ki, bir daha Irak’a hiçbir şekilde geri dönmeyeceğim" dedi.

İstanbul-İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 12:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?