4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kadıköy ADD'ye molotoflu saldırı

Kadıköy Atatürkçü Düşünce Derneği'ne (ADD) molotof kokteylli saldırı düzenlendi. 

Saldırıyı düzenleyen grup, derneğin karşısındaki okulun bahçe duvarına, ucuna bomba süsü verilmiş bir paket bağladıkları afişi asarak ara sokaklara kaçtı. Eylemi düzenlenyenlerden bir kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, saat 20.30 sıralarında Kadıköy ADD'nin önüne molotof kokteyli atıldı. Bir anda yola saçılan alevler park halindeki bir otomobilin lastiğini yakarken, şans eseri yoldan geçen kimse yaralanmadı. Derneğin karşısındaki Muhsin Adil Binal İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarına "Necdet Adalı kavgamızda yaşıyor. Darbecilerden hesap sormak için geliyoruz. Devrim yolunda kurtuluş için ileri" yazılı bir pankart asan grup, eylemi düzenledikleri okulun bahçesinden ara sokaklara kaçtı. Olay yerine genel polis çevrede geniş güvenlik önlemi alarak olay yerine kimsenin girmesine izin vermedi. Pankartın ucundu asılı duran paketin bomba olabileceği ihtimali üzerinde duran polisler, olay yerine bomba imha uzmanı çağırdı. Yapılan inceleme sonrası paketin bomba olmadığı anlaşıldı ve pankart asılı olduğu duvardan indirilerek polis otosuna kondu. 

Polisin çevrede yaptığı araştırma sonrası olayla ilgili olarak bir kişiyi gözaltına aldı. Olayla igiyi inceleme devam ediyor.

NECDET ADALI KİMDİR? 

Necdet Adalı (d. 1958 - ö. 8 Ekim 1980) 12 Eylül rejimi tarafından idam edilen Kurtuluş örgütü devrimci militanıdır. 12 Eylül rejiminin idam ettiği ilk kişidir.
Adalı, 1977 yılında Ankara'da Yıldırım Beyazıt Lisesi'nde öğrenciyken Ankara İsmetpaşa'da bir kahvehanenin taranması olayıyla ilgili olarak tutuklandı ve yargılandı. Ulucanlar Cezaevi'nde tutuklu bulundu. Bu sırada gerçekleştirilen bir firar eylemine "nasıl olsa suçsuzluğunun anlaşılacağını" ileri sürerek katılmadı. Adalı, kendisini yargılayan mahkeme başkanı Albay Hamdi Sevinç'in suçsuz olduğunu ileri sürmesine karşın, mahkeme heyeti tarafından suçlu bulundu. Karara şerh koyan Sevinç, bu tutumu nedeniyle ceza aldı ve daha sonra ordudan istifa etti.
Adalı, 8 Ekim 1980 tarihinde Ulucanlar Cezaevi'nde asılarak idam edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 09:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?