30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadıköy Belediyesi'nde vurgun iddiaları

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kadıköy İlçe Başkanlığı'ndan, Kadıköy Belediyesi'ndeki vurgun iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, kasetin şantaj amaçlı kullanıldığı ve Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Belediye eski Meclis Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı'nın Ataşehir'de büyük vurgun yaptıklarının iddia edildiğini içeren ses kayıtları dün bazı internet sitelerinde yayınlanmıştı. Kadıköy Belediyesi'nde Belediye eski Meclis Başkanı Rüştü Altıner ile Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Büyük'ün Selami Öztürk'ü tehdit ettikleri ve iddia ediliyor.

CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Battal İlgezdi ile CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında "İlgezdi'nin Ben sana anlatayım Rüştü, Hüseyin Büyük vardı Kadıköy belediye başkan yardımcısı, Onla birlikte 3 kişi bana geldiler. Onlara yapacağınız bir şey var. Selami Öztürk'ün boğazına çök bir arsa tahsisi yaptır, koparırsınız dedim. Gecekonducuların yeri, kat karşılığı yerinizi yapayım. En son Selami Öztürk'ü gitti tehdit ettiler aldılar. İki parsel aldılar, Birisi Diyarbakırlı çocukların yeri vardı Orayı ikiye böldü Orayı DSP'lilere verdiler burayı da Rüştü'ye verdiler.

Yüzde 46 ile yaptım adam başı 6'şar 7'şer daire düştü. 28 daireden 6'ı biri aldı 6 biri aldı 6 biri aldı geri kalanını belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri kendi aralarında paylaştılar. Yapacağı tek bir şey vardı hayatının kurtuluş oldu. Daha sonra Selami beni aradı Rüştü Altıner için 'Namussuz evimi bastı, ona yer verdim, dedi, Ben de o sizin kendi probleminiz arkadaş dedim. Selami Öztürk, Rüştü'yü Emniyete vereceğini söyledi, ben de ona senin arkadaşların dedim, Selami Öztürk, evinin basıldığı ile ilgili Gürsel Tekin ile Mustafa Demircan'ı da aradı. Ben de Selami Öztürk'e Rüştü içtiği zaman bunu yapar. Dedim. Bu seninle Rüştü arasındaki bir sorun, Sen Belediye Başkanısın Rüştü'de Kadıköy Belediye Meclis Başkanı, Rüştü sana niye saldırıyor dedim çünkü Kadıköy Belediyesi rant kapısıdır. Adam cebinde parasız dolaşıyor, görüyor, ortamı görüyor para gelip para gidiyor, usulsüz ihaleler yapıyorsun, adam meclis üyesi haklı olarak çıldırıyor" şeklinde bir konuşma yer alıyor.

Basında yer alan bu ses kaydı ile ilgili haberlerden dolayı CHP Kadıköy İlçe Başkanlığı'ndan bir yazılı açıklama yapıldı. Söz konusu ses kaydının daha önce CHP İlçe Koordinasyon Merkezi'ne verildiği ve şantaj aracı olarak kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Bir internet sitesi ile televizyon kanalında "Kadıköy Belediye Başkanı, Meclis Başkanı ve Belediye Başkan yardımcısına ait ses kaseti" adı altında yayınlanan ses bandı, 17.03.2009 tarihinde, akşam saatlerinde, Kadıköy İlçesi CHP seçim koordinasyon merkezine bırakılmış ve bu konuda kasetin basına verileceği gerekçesi ile şantaj yapılmıştır. Kaset ile kasetin içinde bulunduğu yazılı zarf, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi ile birlikte 18.03.2009 günü sabahı teslim edilmiştir.

Kaset içerisinde kimliği belli olmayan birkaç kişinin küfürlü konuşmaları ile bundan beş yıl önce vefat eden, Kadıköy Belediye Meclis üyesinin adı kullanılarak kendilerince kurgular yapılmış, bir takım varsayımlarla olaylar anlatılmış ve bunlardan kendilerine pay çıkarmak isteği içerisinde şantaj aracı olarak kullanılmak istenmiştir. Ses kaydında adı geçtiği söylenen partili üyemizin de kasetteki sesin kendisine ait olmadığını söylemesi ve Cumhuriyet Savcılığına müracaat edeceğini bildirmesi ile kaset, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk imzası ile Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan müracaatla "şantajda bulunanların cezalandırılması ve kaset içeriğinin araştırılarak içeriği hakkında varsa işlem yapılması talebi ile" 18.03.2009 tarihinde gönderilmiştir. Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, bizlerden para sızdıramayanların bazı kurumlara bu düzmece kaseti para karşılığı verdikleri açıkça anlaşılmaktadır".
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?